Društvo

SVAKA ČAST! Zaječarskoj GIMNAZIJI dodeljeno značajno priznanje za primer dobre prakse!

Gimnaziji u Zaječaru 6. oktobra u Beogradu dodeljeno je PRIZNANJE ZA PRIMER DOBRE PRAKSE pod nazivom „Tvoj predmet meni znači“.

Reč je o značajnom priznanju koje se odnosi na primer dobre prakse inovativnog pristupa u osmišljavanju i sprovođenju aktivnosti karijernog informisanja, a koje je zaječarskom Timu uručeno od strane od strane „Euroguidance“ centra fondacije „Tempus“ na konferenciji pod nazivom „Karijerno vođenje i savetovanje u Republici Srbiji i Evropi“.

Tim za karijerno vodjenje Gimnazije u Zaječaru  prijavio je svoju aktivnost „Tvoj predmet meni znači“ u kojoj profesionalci  prezentuju svoje zanimanje učenicima  u vidu kratkih predavanja ističući  značaj  predmeta na kome gostuju, pri čemu je akcenat stavljen na neobične  veze koje  nisu  vidljive na prvi pogled.
Tako su učenici  Gimnazije  imali priliku da se uvere u važnost  fizike u sportu, medicini, arheologiji… matematike u ekonomiji, hemiji, psihologiji… a u planu su i druga predavanja…

Cilj projekta koji realizuje Centar za karijerno vođenje formiran u zaječarskoj Gimnaziji je da se učenicima prezentuju mogućnosti za razvoj karijere, ali i da se učenici motivišu da stiču nova znanja.

Nagradu je u ime škole primio Mladen Šljivović koordinator  tima za karijerno vodjenje.

 

Dodaj komentar