fbpx

Švajcarska finansira sedam mostova na Crnici zbog koje je Paraćin 2014. pretrpeo katastrofalne poplave (FOTO)

Preporuka:

Bez grejanja dve zgrade u Požarevačkoj ulici

Zbog havarije na vrelovodu obustavljena je isporuka toplotne energije u zgradama Požarevačka A5 i Požarevačka A6. Radovi na otklanjanju kvara...

Smanjenje cenzusa: Zamazivanje očiju umesto suštinske promene izbornog sistema

Svedoci smo bure u javnosti koju je izazvala informacija da će izborni cenzus biti snižen sa 5% na 3%....

Sudar kod Gamzigradske banje

Na magistralnom putu Zaječar – Paraćin, kod Gamzigradske banje nešto posle 12 sati došlo je do sudara kamiona i...
- Reklama -  

Na reci Crnici, koja je Paraćinu 14. maja 2014. donela katastrofalne poplave, biće rekonstruisano sedam mostova sredstvima Vlade Švajcarske.

Reč je o četiri pešačka i tri drumska mosta na toku Crnice od bazena „Prestiž“ do velikog mosta u ulici Đurđa Brankovića, a cilj rekonstrukcije je da se poveća propusna moć vode, jer sada sprečavaju brži protok.

U Upravi za investicije i održivi razvoj opštine Paraćin, rečeno je da su urađeni predlozi idejnih rešenja rekonstrukcije mosta i da će u februaru stručne službe izabrati odgovarajuću varijante rešenja potrebnih za ulazak u proceduru izrade pojektno tehničke dokumentacije.

“ Ako sve bude teklo po planu, dokumentacija bi trebalo da bude gotova u drugoj polovini ove godine, kada se očekuje i početak radova“, kažu u Upravi.

Stručnjaci Uprave ocenjuju da je najveći izazov za projektante bio pešački most kod Hotela „Petrus“ i centralni Gradski most u Ulici kralja Petra.

FOTO: mapio.net

Idejnim rešenjem ispoštovani su uslovi JP „Srbijavode“, nadležnih za vode Crnice, lokalne samouprave i švajcarske konsultanstke kuće „Štuki“, sa kojom se i sredstvima Vlade Švajcarske projekat realizuje.

Na reci Crnici u Paraćinu pored izgradnje ovih sedam mostova ove godine biće gotove i mobilne brane za odbranu od poplava.

Više o tome možete pročitati OVDE.

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Glas Paraćina“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Paraćin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: