Društvo Glas Paraćina

PARAĆIN: 2018. godina rekordna po iznosu potpisanih ugovora sa republikom i Međunarodnim organizacijama za finansiranje projekata (VIDEO)

Tokom 2018. godine u opštini Paraćin započeta je realizacija nekoliko velikih infrastrukturnih projekata koji su najavljeni prethodne godine.

Saša Paunović, predsednik optine Paraćin istakao je da je 2018. godina rekordna i po iznosu potpisanih ugovora sa republikom i međunarodnim organizacijama za finansiranje projekata, a iz državnih izvora za projekte u oblasti obrazovanja, socijalne zaštite, poljoprivrede, turizma, kulture, izgradnja infrastrukture odobrena su sredstva u iznosu od  oko 70 miliona dinara.

FOTO: Srbija vode

„ Gradi se novi sistem odbrane od poplava na reci Crnici i ti radovi trajaće i naredne godine. U toku je izrada i projektne dokumentacije za rušenje postojećih i izgradnju novih mostova na Crnici, što je takođe deo projekta povećanja bezbednosti građana i sprečavanja poplava kakvu smo imali 2014.godine.

Ove projekte finansira Evropska unija i Švajcarska razvojna agencija, učestvuju Srbijavode i opština“, rekao je Paunović.

Kako je dodao, u toku je i realizacija velikog projekta unapređenja vodosnabdevanja.

„ Već se grade dva, od planiranih šest novih bunara, u toku je i trajaće i narednih godina zamena vodovodne mreže u gradu, a dobijena je i građevinska dozvola i sledi zamena oko deset kilometara glavnog cevovoda Izvor – Paraćin.

Sve to znači da u narednim decenijama treba očekivati uredno vodosnabdevanje“, ocenio je Paunović.

Prema njegovim rečima, pri kraju je i izrada projektne dokumentacije za temeljnu rekonstrukciju i dogradnju šest osmorazrednih škola i objekta Centra za socijalni rad.

Predsednik opštine Paraćin je rekao da je ugovorena i izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju i dogradnju svih objekata nekadašnjeg zdravstvenog centra, uz uređenje okolnog prostora i rešavanje problema parkiranja kod Doma zdravlja.

FOTO: Facebook

Opština je obezbedila i gotovo 30 miliona dinara donatorskih sredstava za nastavak izgradnje infrastrukture u industrijskoj zoni.

Paunović je naveo da će u 2019. godini biti rekonstruisane ulice u gradu i selima, nastaviće se izgradnja kanalizacione mreže u prigradskim naseljima i u selima i izgradnja vodovoda u seoskim mesnim zajednicama.

Evo i šta je još od infrastrukturnih projekata najavio Saša Paunović, predsednik opštine Paraćin:

Dodaj komentar