PARAĆIN: 2018. godina rekordna po iznosu potpisanih ugovora sa republikom i Međunarodnim organizacijama za finansiranje projekata (VIDEO)

Preporuka:

Bez grejanja dve zgrade u Požarevačkoj ulici

Zbog havarije na vrelovodu obustavljena je isporuka toplotne energije u zgradama Požarevačka A5 i Požarevačka A6. Radovi na otklanjanju kvara...

Dnevni horoskop za ČETVRTAK – 23. januar 2020. godine

Ovaj četvrtak osvanuće sa kvadratom Sunca i Urana, dok nas tokom dana dočekuje lep sekstil Venere i Jupitera!. Ovo...

Premijera filma „Sluga“ oduševila zaječarsku publiku

Premijera ruskog filma "Sluga" sa Milošem Bikovićem u glavnoj ulozi prikazana je čak u tri termina tokom minulog vikenda...
- Reklama -  

Tokom 2018. godine u opštini Paraćin započeta je realizacija nekoliko velikih infrastrukturnih projekata koji su najavljeni prethodne godine.

Saša Paunović, predsednik optine Paraćin istakao je da je 2018. godina rekordna i po iznosu potpisanih ugovora sa republikom i međunarodnim organizacijama za finansiranje projekata, a iz državnih izvora za projekte u oblasti obrazovanja, socijalne zaštite, poljoprivrede, turizma, kulture, izgradnja infrastrukture odobrena su sredstva u iznosu od  oko 70 miliona dinara.

FOTO: Srbija vode

„ Gradi se novi sistem odbrane od poplava na reci Crnici i ti radovi trajaće i naredne godine. U toku je izrada i projektne dokumentacije za rušenje postojećih i izgradnju novih mostova na Crnici, što je takođe deo projekta povećanja bezbednosti građana i sprečavanja poplava kakvu smo imali 2014.godine.

Ove projekte finansira Evropska unija i Švajcarska razvojna agencija, učestvuju Srbijavode i opština“, rekao je Paunović.

Kako je dodao, u toku je i realizacija velikog projekta unapređenja vodosnabdevanja.

„ Već se grade dva, od planiranih šest novih bunara, u toku je i trajaće i narednih godina zamena vodovodne mreže u gradu, a dobijena je i građevinska dozvola i sledi zamena oko deset kilometara glavnog cevovoda Izvor – Paraćin.

Sve to znači da u narednim decenijama treba očekivati uredno vodosnabdevanje“, ocenio je Paunović.

Prema njegovim rečima, pri kraju je i izrada projektne dokumentacije za temeljnu rekonstrukciju i dogradnju šest osmorazrednih škola i objekta Centra za socijalni rad.

Predsednik opštine Paraćin je rekao da je ugovorena i izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju i dogradnju svih objekata nekadašnjeg zdravstvenog centra, uz uređenje okolnog prostora i rešavanje problema parkiranja kod Doma zdravlja.

FOTO: Facebook

Opština je obezbedila i gotovo 30 miliona dinara donatorskih sredstava za nastavak izgradnje infrastrukture u industrijskoj zoni.

Paunović je naveo da će u 2019. godini biti rekonstruisane ulice u gradu i selima, nastaviće se izgradnja kanalizacione mreže u prigradskim naseljima i u selima i izgradnja vodovoda u seoskim mesnim zajednicama.

Evo i šta je još od infrastrukturnih projekata najavio Saša Paunović, predsednik opštine Paraćin:

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Savindan obeležen u zaječarskoj Gimnaziji

Povodom školske slave, Svetog Save u zaječarskoj Gimnaziji tradicionalno je priređena prigodna svečanost na kojoj su pored svečanog sečenja kolača dodeljene i nagrade najboljim...

GrO Srpski pokret „Dveri“ obeležava slavu Svetog Savu

Gradski odbor Srpskog pokreta Dveri u ponedeljak, 27. januara obeležava slavu Svetog Savu. Rezanje slavskog kolača biće upriličeno u Sabornom hramu Rođenja presvete Bogorodice...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: