fbpx

Sutrašnja sednica Skupštine grada Zaječara bez prisustva javnosti, članova Gradskog veća i pomoćnika

Preporuka:

Prvi slučaj zaraze korona virusom u Vladi Srbije, sednice se sele u Palatu Srbija

Došlo je do prvog slučaja zaraze u Vladi Srbije, a koronavirusom je zaražen Branislav Blažić, državni sekretar iz Ministarstva...

Kladovo: Opljačkali staricu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kladovu uhapsili su I. M. (1977) iz okoline Kladova i D. M. (1976) iz...

Zaječarska biblioteka postavila online izdanja knjiga u PDF formatu

Matična biblioteka ”Svetozar Marković” u Zaječaru je postavila onlajn izdanja u digitalnom formatu. Dok boravite kod kuće pametno iskoristite vreme...
- Reklama -

Nakon odluke Vlade Republike Srbije o ograničenju okupljanja na 50 i manje osoba, u zatvorenom prostoru, sutrašnja sednica Skupštine grada održaće se (pošto Skupština u punom sastavu broji 50 odbornika) bez prisustva javnosti, članova Gradskog veća i pomoćnika.

Svi učesnici Skupštine (predsednik, sekretar, odbornici…) biće u obavezi,prema rečima gradonačelnika Zaječara Boška Ničića da čitavo vreme nose zaštitne maske i rukavice, a pre i nakon održavanja sednice skupštinska sala će biti detaljno dezinfikovana.

„Održavanje sednice je neophdno radi normalnog funkcionisanja gradskog budžeta i JP i Ustanova. A o sprovođenju svih ovih mera staraće se, kako zakoni, Statut i Poslovnik nalažu i Predsednik Skupštine grada“, navodi Ničić.

Nakon sednice, shodno svojim ovlašćenjima Ničićnajavljuje da će formiraćti Radno telo grada Zaječara za praćenje i preduzimanje mera u vezi pandemije virusa covid-19 na našoj teritoriji.

Gradonačelnik podseća da je pridržavanje uputstava u ovoj situaciji veoma važno kako bi se što uspešnije izborili sa virusom i sačuvali živote.

3 KOMENTARA

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: