fbpx
Politika

Sutra u Zaječaru počinje sakupljanje potpisa za listu „ZA PRAVEDNU SRBIJU (DS, NS, DSHV, ZZS, ZZŠ i PZK)“

foto: b92.net

Sutra od 09 do 16h u prostprijama Pokreta za Krajinu i  Demokratske stranke počinje prikupljanje potpisa za listu ZA PRAVEDNU SRBIJU (DS, NS, DSHV, ZZS, ZZŠ i PZK) za predstojeće republičke izbore. Pokret za Krajinu i Demokratska stranka pozivaju sve članove, simpatizere i zainteresovane građane da dođu i svojim potpisom podrže ovu jedinu demokratsku opciju u Srbiji.

Naime,u sedištu DS u Beogradu danas je potpisan  koalicioni sporazum i predstavljen slogan koalicije na čelu sa DS za vanredne parlamentarne izbore. Na listi se   se pored Demokratske stranke nalazi Nova stranka, Zajedno za Srbiju, Zajedno za Šumadiju, Pokret za Krajinu i Demokratski savez Hrvata u Vojvodini.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su predsednik DS Bojan Pajtić, lider Nove stranke Zoran Živković, kao i predsednici političkih organizacija Zajedno za Srbiju, Zajedno za Šumadiju, Pokret za Krajinu i Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, Dušan Petrović, Veroljub Stevanović, Boško Ničić i Tomislav Žigmanov, kao i funkcioneri DS Dragoljub Mićunović i Vesna Marjanović.

Koalicioni partneri dobili su po dva mandata u prvih 29. Na listi će, tako, biti i Zoran Živković i još jedan kandidat iz Nove stranke, najverovatnije Vladimir Pavićević ili Vesna Rakić Vodinelić.

Dva mandata dobila je i Zajedno za Srbiju Dušana Petrovića, a njihovi kandidati zauzeće 11. i 22. mesto na listi. Kandidati za poslanike biće i Veroljub Stevanović iz Zajedno za Šumadiju i Boško Ničić, Pokret za Krajinu.

2 komentara

 • Ako mislite da ćete sa Boškom Ničićem, Verkom i Dusanom Petrovićem (DuPe) da rušite četvrt pismene naprednjake, od tog posla nema ništa. Želim vam svim srcem da ne pređete cenzus, jer sa takvom žgadijom i ne zaslužujete. Nadam se da ista sudbina čeka i Tadića i Čedu. Moraćemo da sačekamo 2017. da se naprednjaci razore između sebe.
  Doći ću da vam dam potpis jutros.
  Žao mi, ali na ovim izborima DOSTA JE BILO!

 • Ne znam koji će iskreni demokrata da glasa za demokratsku stranku sa ovakvim relikvijama prošlosti.
  Još ste natrtili Boška koji je podmićivao i uništavao ds u zaječaru godinama.
  Taman će da se lekne Mirković iz skupštine, sad da glasamo za vas da bi ušo Boško.
  Slabije.

Dodaj komentar