Izdvajamo Sport

Svi na zaječarski Hipodrom: Počinje kros RTS-a

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Zaječar, sedmogodišnji  pobednik u organizovanju Krosa RTS-a u subotu, 19. oktobra biće domaćin deci iz cele Srbije, ali i atletičarima iz drugih zemalja u okviru serije Krosa RTS-a koji će ove godine biti održan na gradskom Hipodromu na Kraljevici.

Ovo prestižno takmičenje u 9 sati i 50 minuta otvoriće zaječarski predškolci trčeći stazom dugom 200 metara. 

U 26 TRKA, UČESTVOVAĆE UČENICI OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA, A NA PROGRAMU JE I TRKA SENIORKI „VERA NIKOLIĆ“, KAO I SENIORA „FRANJO MIHALIĆ“.

Osnivač Krosa RTS-a Stevan Kovačević je na konferenciji za novinare, povodom svečanog otvaranja Krosa, izrazio zahvalnost gradu Zaječaru što je prepoznao da je ova priredba glavni pokazatelj mladima, da treba što više da se bave sportom.

On je pohvalio stazu kojom će učesnici tračati, a koja je nikad bolje pripremljena.

„Zaječar je grad koji poklanja veliku pažnju ovom sportu.Tradicija duga 29 godina dovoljno govri o kvalitetu i masovnosti naše manifestacije. Zaječar će za razliku od Sombora, na primer, imati 27 trka. Biće održana i trka za decu sa posebnim potrebama. Nadam se da će učestvovati najmanje 2 000 trkača“, kaže Kovačević.

Prema rečima Boška Ničića, gradonačelnika grada Zaječara, sve je spremno za početak Kros-a.

„Ovo je grad sporta i nadam se da će tako i ostati. Naš san je da imamo poseban atletski stadion, a to će biti stari već postojeći koji će biti preuređen samo za tu namenu. Dobićemo novi fudbalski stadion koji će početi da se gradi na proleće, a uredićemo još bolje i prostor za atletske staze“, istakao je Ničić.

Milan Stanković pomoćnik gradonačelnika za sport i omladinu istakao je da u gradu na Timoku postoji veliko interesovanje za sport, što je za svu pohvalu.

„Mi nemamo jači sportski brend u zemlji, a trudimo se da svake godine osvojimo neko priznanje i nagrade, a nadamo se da će tako biti i ove godine.Zaječar je sedmogodišnji pobednik u organizaciji Kros-a, nema prepreke da i ove godine  bude tako. Sve institucije u gradu su uključene u organizaciju i nadam se da ćemo biti dobri domaćini“, rekao je Stanković.

Prema rečima Radoslava Simića, novinara RTS-a, grad Zaječar se uvek isticao kvalitetom i masovnošći.

„U Zaječar dolaze elitni asovi iz zemlje i sveta, vrhunski maratonci i atletičari. Podsećam da je  Kros RTS-a iznedrio vrsne sportiste poput poznatog fudbalera Branislava Ivanovića, Tatjane Elače i drugih. Zaječar može da se ponosi novim atlestkim nadama, poput Ive Maletić koja je Balkanska šampionka“, kaže Simić.

Na Krosu RTS-a 1992. godine u Sremskoj Mitrovici ponikao je i Slobodan Maletić reporter.

„Reporterski sam stasavao uz kros RTS-a i već 28 godina pratim i izveštavam. Pozivam sve da dođu, jer ima lepih trka  i mnogo talentovane dece. Napominjem da se mora povesti računa šta se kasnije dešava sa tom decom, jer na primer na takmičenju u Dohi nismo imali predstavnika“, napomenuo je Maletić.

 

Po prvi put jedno ovakvo značajno i veliko sportsko takmičenje fotografisaće polaznici foto sekcija iz Zaječara.

„Nećemo imati profesionalne fotografe. Odlučili smo da ovo dešavanje svojim foto aparatima ovekoveče 10 učenika iz 5 zaječarskih osnovnih škola, a nadamo se da će to postati praksa i nadalje  i u svim drugim gradovima „, napomenuo je Kovačević.

Kako je na konferenciji za novinare rekao Dragiša Simonović predsednik  Sportskog saveza grad Zaječara, sve institucije u gradu koje su uključene u organizaciju Kros-a, kao i organizatori, pružili su svoj maksimum da sutra na manifestaciji bude sve kako treba, i samim tim grad Zaječar opravda titulu najboljeg organizatora.

1 komentar

Dodaj komentar