Društvo

Sunčano, toplo i vetrovito, u Zaječaru 25°C

FOTO: zajecaronline.com
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

U celoj zemlji danas pretežno sunčano i toplo, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

U Srbiji danas sunčano i toplo vreme. Duvaće slab jugoistočni vetar, u košavskom području umeren i jak, na jugu Banata sa udarima olujne jačine. Jutarnja temperatura od 6°C do 16°C, a najviša dnevna od 26°C do 30°C.

U Zaječaru pretežno sunčano. Vetar umeren, severoistočni. Najniža temperatura 9°C, a najviša dnevna temperatura oko 25°C.

Narednih dana promenljivo oblačno, nestabilno i svežije, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Biometeorološka prognoza za utorak 11. maj 2021.

Pogoršanje biometeorološke situacije doproneće pojačanju tegoba kod cerebrovaskularnih, srčanih i psihičkih bolesnika, pa im se svetuje oprez. Očekivane su meteoropatske reakcije u vidu glavobolјe i bolova u mišićima. Izvesna pažnja se preporučuje u saobraćaju.

AMSS: Dobri uslovi za vožnju

Vozače danas, zahvaljujući lepom vremenu, očekuju dobri uslovi za vožnju, saopštio je Auto-moto savez Srbije.
saobraćaj. Vidljivost je dobra, u većem delu zemlje jutros je temperatura iznad 10 stepni, tokom dana biće oko 28 podeljka, a saobraćaj je sada umerenog inteziteta. Saobraćaj se odvija van gradova bez vanrednih zastoja i prekida, što vožnju čini lakšom, a putovanje bržim i sigurnijim.

Unutar gradova i većih naseljenih mesta treba vozite opreznije pored škola, jer su one za đake ponovo otvorene.

Prema informacijama dobijenim od JP “Putevi Srbije”, na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Prema informacijama Uprave granične policije – dobijenim u 05.15 časova, zadržavanja teretnih vozila na našim graničnim prelazima: GP Horgoš, izlaz, 180 minuta; GP Кelebija, izlaz, 300 minuta; GP Batrovci, izlaz, 120 minuta; GP Šid, izlaz, 120 minuta.

Od 27.04. do 01.11.2021. godine, biće izvođeni radovi na pojačanom održavanju državnog puta I B reda broj 35, na deonici Negotin – Zaječar.

U toku izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom, naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Od 16.04.2021. godine do 15.07.2021. godine, kod Jelašnice, na delu državnog puta I B reda broj 35, na deonici Zaječar – Кnjaževac (od km 144+990 do km 148+180), biće izmenjen režim saobraćaja zbog radova na rehabilitaciji kolovoza.

Кod skretanja za Jelašnicu, saobraćaj će biti preusmeren na paralelni put uz državni put I B reda br. 35, uz dvosmerno odvijanje saobraćaja, osim na starom mostu preko Jelašničke reke, gde će se saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila pomoću semafora. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom 24 časa neprekidno.

Od 01.03.2021. godine do 01.11.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 35, na deonici Zaječar (Vrška čuka) – Кnjaževac (Кalna) izvodiće se radovi na rehabilitaciji kolovoza.

Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, pomoću semafora na 6 deonica, svaka deonica je dužine 600 m, a razmak između deonica je od 3 do 4 km. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom 24 časa neprekidno, navode iz JP “Putevi Srbije”.

Od 21.12.2020. do 28.06.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 36, deonica Davidovac (Popovac) – Grza – Straža (Zaječarski put) doći će do izmene režima saobraćaja u zoni tunela „Grza“ zbog radova na izgradnji bujičnih pregrada preko reke Grza i Slemenskog potoka.

Savetuje se učesnicima u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i da poštuju saobraćajnu signalizaciju –ograničenje brzine, zbog ulaska/izlaska mehanizacije i teretnih motornih vozila na državni put/gradilište, saopštilo je JP “Putevi Srbije”.

Dodaj komentar