fbpx
Servisne informacije

Sunčano i veoma toplo, temperatura u Zaječaru do 39 °C

U Srbiji pretežno sunčano i veoma toplo vreme. U jutarnjim časovima na severu zemlje ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, zapadnog i jugozapadnog pravca. Najniža temperatura od 16 do 24°C, a najviša od 33 do 39 °C.

U našem gradu sunčano i veoma toplo, a na snazi je i narandžasti meteo alarm. Duvaće slab vetar, severozapadnog pravca. Najniža temperatura 24°C, a najviša dnevna temperatura oko 38°C. U periodu od 8h do 19h zbog visokog UV indeksa, izbegavati duže aktivnosti van kuće. U večernjim časovima veoma toplo.

Meteorolozi upozoravaju da će do nedelјe, 1. avgusta, biti veoma toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom do 39 stepeni. Postepen pad temperature u nedelјu se očekuje na severu i zapadu, a početkom sledeće nedelje i u ostalim predelima naše zemlјe.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za:   29.07.2021.  –  ČETVRTAK

Biometeorološka situacija može izazvati uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih i osetlјivih osoba, pa se svima savetuje izvestan oprez. Neraspoloženje i smanjenje radne sposobnosti su mogući kao meteoropatske reakcije. Preporučuje se adekvatna zaštita od UV zračenja.

Dodaj komentar