fbpx

ŠTRAJK UPOZORENJA: Radnici JKP „VODOVOD“ ne odustaju do ispunjenja zahteva! (VIDEO)

Preporuka:

JKP „Vodovod“ Zaječar poziva meštane Velikog Izvora zbog usaglašavanja dugovanja

Javno komunalno preduzeće "Vodovod" Zaječar obaveštava da će službena lica Vodovoda vršiti prijem meštana sela Veliki Izvor u službenim...

CINS: Ziđin na sudu zbog zagađenja u Boru

Ministarstvo zaštite životne sredine pokrenulo je postupak protiv kompanije Ziđin Bor Koper (Zijin Bor Copper) zbog ispuštanja opasnih materija...

Uhapšena dva muškarca zbog pokušaja iznude 5.000 eura

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva I. S. (1978) iz Knjaževca i I....
- Reklama -

Ispred Upravne zgrade Vodovoda danas je po drugi put održan jednočasovni štrajk upozorenja.

Pored upućivanja otvorenog pisma Vladi i Premijeru Srbije sa apelom za pomoć u rešavanju teškog stanja u preduzeću i upućivanja Zahteva rukovodstvu Vodovoda da preduzmu Zakonom predviđene mere prema onima koji su potpisali Sporazum o reprogramu, a isti nisu ispoštovali, radnici su ipak kao osnovni povod za štrajk naveli kašnjenje u isplati zarada, jer su poslednju platu primili za novembar prethodne godine.

Iako je Inspekcija rada nedavno rukovodstvu Vodovoda naložila da se bez obzira na to što zarade nisu dobili, radnicima moraju biti uručiti platne liste za zaostrale zarade,  to se prema izjavama predsednika Štrajkačkog odbora do današnjeg dana nije dogodilo.

“ Po poslednjoj informaciji platne liste se nalaze kod direktora i nisu još uvek podeljene radnicima.Oni koji žele da uzmu platne liste kada se obrate direktoru, bivaju opomenuti da će možda ostati bez posla, i da će kasnije teško naći drugi posao i da izbegavaju da iskoriste zakonsku mogućnost da putem platnih lista dođu do zarada.

S druge strane,od strane direktora nudi im se nekakva pomoć, koja nije uređena nikakvim pravilnikom.

Dakle, novac koji su pošteno zaradili sada im se nudi kao nekakva pomoć, na rate koje uz kamatu kasnije moraju vraćati. Dakle novac koji su zaradili, sada im neko nudi u vidu pomoći“, istakao je Tomislav Petković,  predsednik Štrajkačkog odbora

Da podsetimo polovinom februara  radnicima Vodovoda se za plate dugovalo oko 35 miliona dinara, a dugovanja grada prema pomenutom predužeću premašila su cifru od 60 miliona. Dakle, rešenje problema postoji, ali pitanje je ima li i razumevanja?

“ Činjenica je da u ovom trenutku JKP „Vodovod“ Zaječar ne duguje nikom, sem svojim zaposlenima.

A s druge strane korisnici nama, tj. Vodovodu duguju više od 140 miliona dinara, od čega je više od 60 miliona dug direktnih budžetskih korisnika, a ostatak od 80 miliona dug je privrednih preduzeća i fizičkih lica, odnosno građana.

Mislim da je poslednji trenutak da se ova situacija u preduzeću shvati ozbiljno!“, poručio je Marko Paunović, direktor zaječarskog Vodovoda.

Predstavnici sindikalnih organizacija Vodovoda najavili su organizovanje štrajkove upozorenja sve do ispunjenja njihovih zahteva.

Pogledajte prilog „Online televizije“!

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: