fbpx

ŠTRAJK UPOZORENJA: Radnici JKP „Vodovod“ iz Zaječara nezadovoljni zbog umanjenja zarada od 10 % (FOTO)

Preporuka:

U sredu nova prilika da iskažete humanost

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša u sredu 19. februara sprovešce akciju dobrovoljnog...

Evropska unija donirala 16,5 miliona evra za razvoj Istočne Srbije

U okviru 42. Međunarodnog sajma turizma na štandu „Donjeg Podunavlja“ upriličena je svečanost dodele 16,5 miliona evra za projekat...

JKP „Vodovod“ Zaječar poziva meštane Velikog Izvora zbog usaglašavanja dugovanja

Javno komunalno preduzeće "Vodovod" Zaječar obaveštava da će službena lica Vodovoda vršiti prijem meštana sela Veliki Izvor u službenim...
- Reklama -

Nezadovoljstvo zbog umanjenja zarada za 10%, koje se primenjuje na nivou cele Srbije od novembra 2014. godine iskazali su i zaposleni u Javno-komunalnom preduzeću „Vodovod“ iz Zaječara koji su danas ispred zgrade preduzeća održali JEDNOČASOVNI ŠTRAJK UPOZORENJA.

Iako su nekoliko puta tokom protekle 4 godine pokušavali sa zahtevima i drugim aktivnostima prema resornim Ministarstvima da vrate nasilno oduzetih 10% od zarada NISU USPELI, jer direktnog odgovora i obrazloženja zašto su im plate već godinama manje nije bilo!

“ Tokom protekle tri godine delovima javnog sektora zarade su povećane, a nama NE.

Postavljamo pitanje ZAŠTO nema jednakog tretmana prema svim zaposlenima u javnom sektoru i kada se oduzimalo i kada se vraćalo?

70.000 zaposlenih u komunalnim preduzećima imaju najmanje zarade u javnom sektoru i na njih će se taj isti zakon primenjivati do 2020. godine.

Privremeno umanjenje zarada za zaposlene u komunalnim preduzećima očigledno će trajati duže od pet godina i pored najave faznog ukidanja tog istog zakona“, konstatovao je Zoran Đurov, predsednik Samostalnog sindikata.

Prema njegovim rečima zbog izuzetno malih zarada veliki broj zaposlenih određenih profesija odlazi iz Javno-komunalnih preduzeća i traži egzistenciju za svoje porodice van naše zemlje.

„Na ovaj korak ŠTRAJK UPOZORENJA članovi Gradskog sindikata javnih saobraćajnih i komunalnih delatnosti „NEZAVISNOST“ i zaposleni u javno-komunalnim preduzećima su prinuđeni jer smo deo javnog sektora Kome su plate umanjene i treba da se vrati oduzeto.

Mi imamo učešća u stabilizaciji javnih interesa, obavljanja delatnosti od opšteg interesa, primamo zarade iz svojih sredstava, pa smatramo da zaslužujemo jednak tretman zaposlenih u javnom sektoru i izuzimanje zakona o smanjenju zarada“, navodi Tomislav Petković, predsednik Štrajkačkog odbora

Predstavnici sindikata Nezavisnost, ASNS i Samostalnog sindikata JKP Vodovod Zaječar, kažu da će ukoliko se situacija ne promeni, u dogovoru sa centralma u Beogradu, preduzeti radikalnije mere štrajka.

U JKP Vodovod dve plate kasne, kažu da grad nema sluha za njihove probleme i smatraju da su u težim uslovima nego ostala javna preduzeća u Srbiji.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: