Izdvajamo Politika

Stefanović: Policijska uprava Zaječar jedna od bezbednijih u Srbiji

Smanjen broj izvšenja krivičnih dela za 11 % u odnosu na isti period prošle godine, smanjen broj saobraćajnih nezgoda i povećana zaplena droge, dovoljni su pokazatelji da pripadnici Policijske uprave u Zaječaru svoj posao obavljaju kako treba i da njihovo angažovanje daje zapažene rezultate”, poručio je ministar policije Nebojša Stefanović prilikom današnje posete gradu. Prema njegovim rečima, u Zaječaru će u narednom periodu biti zapošljeno 10 novih policajaca, čime će biti povećan rad na suzbijanju imovinskih delikata koji su prisutni na području ove policijske uprave.

PU Zaječar jedna je od bezbednijih uprava, što se tiče stanje kriminaliteta i bezbednosti u saobraćaju, istakao je ministar Stefanović prilikom posete Zaječaru.

” U odnosu na isti period prethodne godine, imamo pad stope kriminaliteta od 11 procenata što ocenjujem kao veoma dobro. Nije bilo izvršenja najtežih krivičnih dela, a takođe nije zabeleženo ni veće narušavanje javnog reda i mira.

Naša vizija je da do kraja godine policajci dobiju nove uniforme, vaučere, bonove, ali i da do kraja godine obezbedimo nove uniforme i novo vozilo za pripadnike vatrogasno specijalnih jedinica.

Cilj je da sagledamo potrebe u narednih pet do 10 godina i sagledamo i potrebe kadra i ljudi koji rade”, rekao je Stefanović.

Pored povećanja plata koju pripadnici policije mogu očekivati za novembar mesec, ministar je najavio i nastavak zapošljavanja članova porodice pripadnika poginulih lica ili onih koji su teško ranjeni.

Nakon razgovora sa policijskim službenicima i rukovodiocima Policijske uprave Zaječar, ministar Stefanović se sastao sa gradonačelnikom Zaječara Boškom Ničićem i rukovodstvom, kada je bilo reči o budućim infrastrukturnim projektima.

Jedan od važnih projekata koje MUP realizuje na teritoriji Srbije je je i projekat umrežavanja video nadzora, koji povezuju gradove, opštine, putne pravce, važne saobraćajnice, škole i vrtiće sa policijskim stanicama i kroz jedan kompleksan sistem video nadzora.

Ministar je najavio da će u narednoj fazi kompletnim video nadzorom biti pokriveni svi ulazi i izlazi iz grada.

” U Zaječaru postoji 7 kamera koje prate raskrsnice i najprometnije ulice u gradu. One su najviše doprinele identifikaciji i procesuiranju saobraćajnih prekršaja.

Srećom na teritoriji Policijske uprave Zaječar nije bilo najtežih krivičnih dela za čije bi rasvetljavanje kamere bile potrebne. Ali svakako mislim da u narednom periodu moramo povećati broj kamera, jer se na nivou Srbije to svuda pokazalo kao ispravno”, rekao je ministar policije.

Prema njegovim rečima vozači pažljivije voze kad se implementira sistem za automatsku detekciju i procesuiranje saobraćajnih prekršaja, zatim i manji broj policajaca i drugih državnih službenika učestvuje u procesu pa imamo jeftiniji proces. Tako će policajac koji je do sada morao da stoji na raskrsnici možda biti angažovan u patroli u nekom naselju gde će građanima biti više od koristi, izjavio je Stefanović.

Dodaj komentar