fbpx
Društvo Izdvajamo

Stali radovi na rekonstrukciji OŠ “Hajduk Veljko” u Zaječaru

Radovi na rekonstrukciji Osnovne škole “Hajduk Veljko” minulih dana su obustavljeni zbog, kako saznajemo, izrade projekta međuspratne konstrukcije za koju je nedavno otkriveno da još prilikom izgradnje škole 1984. godine nije urađena kako treba. Radovi će, prema rečima nadležnih iz Gradske uprave Zaječar biti nastavljeni tek nakon izrade projekta i dobijanja saglasnosti na isti od strane Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije, koja i finansira projekat rekonstrukcije pomenute škole.

Kraj marta 2020. godine za završetak kompletne rekonstrukcije OŠ “Hajduk Veljko” u Zaječaru nerealan je rok, jer su u međuvremenu nastali brojni problemi, zbog kojih će rekonstrukcija očigledno potrajati.

FOTO: Zaječar online / septembar 2019. godine

Nekolicina zabrinutih roditelja obratila nam se sa saznanjima da su radovi u školi stali, kao i da niko ne zna da im da informaciju kada će biti nastavljeni i kada će njihova deca moći da se vrate u matičnu školu, iz koje su početkom ove školske godine izmešteni.

” Čula sam da su radovi stali i dok neki pričaju da nema para pa se zato ne radi, drugi tvrde da je došlo do nekih problema sa projektom. Roditelje niko zvanično ništa ne obaveštava, pa smo svi pomalo zabrinuti”, kaže majka osmogodišnjeg Milana.

Potvrdu o tome da su radovi zaista obustavljeni zatražili smo od direktorke škole Suzane Krstić. Prema njenim rečima na poslednjem školskom odboru održanom 23. januara 2020. godine zaključeno je da se mora sačekati dorada projekta za međusprat.

“Poslednjem školskom odboru prisustvovali su i načelnica školske uprave u svojstvu predstavnika Ministarstva prosvete i predstavnici Gradske uprave Zaječar. Oni su nam rekli da se radi dorada projekta i da se očekuje da radovi nakon toga krenu”, rekla je Krstić.

Potvrdu da su radovi u školi trenutno obustavljeni dao je i pomoćnik gradonačelnika za javne nabavke Saša Matijević. Prema njegovim tvrdnjama radovi su stali zbog izrade projekta međuspratne konstrukcije – betonsko armirane ploče i stepeništa.

“Zbog pomenutog problema u toku je izrada novog projekta međuspratne konstrukcije. Radovi će biti nastavljeni tek nakon izrade projekta i dobijanja saglasnosti na isti od strane Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije, koja i finansira  rekonstrukciju škole”, rekao je Matijević.

Inače, trenutno su u školi radnici završili razvođenje elektro-instalacija i rade na rekonstrukciji kompletne vodovodne mreže.

Do kada će trajati izrada novog projekta i dobijanje saglasnosti od strane Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima nije poznato, ali je evidentno da završetak radova najavljen ranije za kraj marta 2020. godine nije realan rok.

POVEZANE VESTI:

Otkriveni propusti prilikom izgradnje O.Š. „Hajduk Veljko“ u Zaječaru (VIDEO)

2 komentara

  • Da li su SNS ovci nešto uradili na vreme? Pa samo kada se nešto krade onda su sposobni i brzi

  • zafalilo pare bosku pa opet projekat..i ko drugi neo matijević..sigurna ruka..propast !!!

Dodaj komentar