fbpx

Najbolji „poslovni izazov“ Timočkog regiona: Ideja o postavljanju poligona za edukaciju dece o pravilima u saobraćaju

Preporuka:

Zaplenjene cigarete vredne 6,3 miliona dinara na graničnom prelazu Đerdap

Carinici su u saradnji sa policijom na izlazu prelaza Đerdap sprečili pokušaj krijumčarenja 4.250 boksova cigareta bez akciznih markica...

Gradski karate klub organizuje Prvenstvo kluba i novogodišnji turnir u karateu

Po prvi put, Gradski karate klub "Zaječar" će ove godine organizovati Prvenstvo kluba i novogodišnji karate turnir. Na oba takmičenja...

Oblačno i hladnije, temperatura oko 5 stepeni

Danas će u Srbiji biti oblačno i hladnije, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, a najviše temperature će se kretati...
- Reklama -

Ideja o postavljanju poligona za edukaciju dece o pravilima saobraćaja kroz igru, osvojila je prvo mesto na regionalnom takmičenju srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama „Poslovni izazov” održanom u Zaječaru.

Foto: Tehnička škola Zaječar

Petočlani timovi sastavljeni od učenika iz različitih škola imali su zadatak da osmisle proizvod ili uslugu koji će mlade generacije privući analognim igrama koji povoljno utiču na motorički razvoj dece. U kreiranju biznis planova pomagali su im mentori i na kraju su prezentaciju u trajanju od tri minuta predstavili članovima žirija i publici.

Foto: Tehnička škola Zaječar

Pobedio je tim koji su činili učenici Tehničke škole u Knjaževcu, Tehničke škole u Boru, Srednje škole „Branislav Nušić“ u Sokobanji, Gimnazije i Tehničke škole u Zaječaru.

“Primetili smo da deca sve više vremena provode uz digitalne uređaje dok se zanemaruje važnost druženja i provođenja vremena na otvorenom. Kroz naš jednostavni poligon sa osnovnim elementima saobraćaja deca bi učestvovala i stekla uvid u pravila saobraćaja kroz zanimljiv program”, istakli su pobednici.

Tri prvoplasirana tima učestvovaće u Nacionalnom finalu koje će biti održano u februaru u Beogradu, a pobednici na nacionalnom nivou će učestvovati na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana u aprilu 2020. u Zagrebu sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

„Poslovni izazov“ postoji već 11 godina, s namerom da se podstaknu srednjoškolci da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje.

Foto: Tehnička škola Zaječar

Više od 600 učenika iz 90 opština u Srbiji u kojima se sprovode obrazovni programi Dostignuća mladih iz oblasti preduzetništva i finansijske pismenosti, učestvovalo je u toku školske godine na 6 regionalnih Poslovnih izazova u: Čačku, Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Leskovcu i Zaječaru.

„Cilj ovog takmičenja je da se učenicima pruži intenzivno jednodnevno iskustvo koje im omogućava da iskoriste svoje potencijale, nauče kako se radi u timu sa nepoznatim ljudima i razvijaju svoje prezentacijske veštine dok istovremeno sastavljaju realan biznis plan”, rekao je Darko Radičanin iz organizacije Dostignuća mladih u Srbiji.

Ovogodišnje Regionalno takmičenje srednjoškolaca „Poslovni izazov“ okupilo je đake iz 13 srednjih škola iz Knjaževca, Sokobanje, Bora, Boljevca, Majdanpeka i Zaječara.

Foto: Tehnička škola Zaječar

Takmičenje je realizovala organizacija Dostignuća mladih u Srbiji uz finansijsku podršku UniCredit banke, Američke agencije za međunarodni razvoj USAID i Univerziteta Metropolitan.

- Reklama -

2 KOMENTARA

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Humanitarni koncert grupe „Revolt“

Grupa "Revolt iz Zaječara organizuje humanitarni rock koncert "Srce za sve" 20. decembra. Prikupljena sredstva sa ovog koncerta biće namenjena...

„Hamlet u selu Mrduši Donjoj“ u zaječarskom teatru

Na sceni zaječarskog pozorišta, biće izvedana predstava "Hamlet u selu Mrduši Donjoj“ pozorišta Raša Plaović iz Uba. Reditelj predstave je Duško Ašković, koji istovremeno...

Dnevni horoskop za SREDU – 11. decembar 2019. godine

Ove srede neobična konjunkcija Venere i Saturna dovešće nas pred pomalo teške zadatke, jer kako uklopiti ljubav sa ograničenjima. Saturn je satkan od ozbiljnosti,...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: