Društvo Izdvajamo

Najbolji „poslovni izazov“ Timočkog regiona: Ideja o postavljanju poligona za edukaciju dece o pravilima u saobraćaju

Foto: Tehnička škola Zaječar
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Ideja o postavljanju poligona za edukaciju dece o pravilima saobraćaja kroz igru, osvojila je prvo mesto na regionalnom takmičenju srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama „Poslovni izazov” održanom u Zaječaru.

Foto: Tehnička škola Zaječar

Petočlani timovi sastavljeni od učenika iz različitih škola imali su zadatak da osmisle proizvod ili uslugu koji će mlade generacije privući analognim igrama koji povoljno utiču na motorički razvoj dece. U kreiranju biznis planova pomagali su im mentori i na kraju su prezentaciju u trajanju od tri minuta predstavili članovima žirija i publici.

Foto: Tehnička škola Zaječar

Pobedio je tim koji su činili učenici Tehničke škole u Knjaževcu, Tehničke škole u Boru, Srednje škole „Branislav Nušić“ u Sokobanji, Gimnazije i Tehničke škole u Zaječaru.

“Primetili smo da deca sve više vremena provode uz digitalne uređaje dok se zanemaruje važnost druženja i provođenja vremena na otvorenom. Kroz naš jednostavni poligon sa osnovnim elementima saobraćaja deca bi učestvovala i stekla uvid u pravila saobraćaja kroz zanimljiv program”, istakli su pobednici.

Tri prvoplasirana tima učestvovaće u Nacionalnom finalu koje će biti održano u februaru u Beogradu, a pobednici na nacionalnom nivou će učestvovati na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana u aprilu 2020. u Zagrebu sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

„Poslovni izazov“ postoji već 11 godina, s namerom da se podstaknu srednjoškolci da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje.

Foto: Tehnička škola Zaječar

Više od 600 učenika iz 90 opština u Srbiji u kojima se sprovode obrazovni programi Dostignuća mladih iz oblasti preduzetništva i finansijske pismenosti, učestvovalo je u toku školske godine na 6 regionalnih Poslovnih izazova u: Čačku, Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Leskovcu i Zaječaru.

„Cilj ovog takmičenja je da se učenicima pruži intenzivno jednodnevno iskustvo koje im omogućava da iskoriste svoje potencijale, nauče kako se radi u timu sa nepoznatim ljudima i razvijaju svoje prezentacijske veštine dok istovremeno sastavljaju realan biznis plan”, rekao je Darko Radičanin iz organizacije Dostignuća mladih u Srbiji.

Ovogodišnje Regionalno takmičenje srednjoškolaca „Poslovni izazov“ okupilo je đake iz 13 srednjih škola iz Knjaževca, Sokobanje, Bora, Boljevca, Majdanpeka i Zaječara.

Foto: Tehnička škola Zaječar

Takmičenje je realizovala organizacija Dostignuća mladih u Srbiji uz finansijsku podršku UniCredit banke, Američke agencije za međunarodni razvoj USAID i Univerziteta Metropolitan.

2 komentara

Dodaj komentar