fbpx
Društvo Izdvajamo

U toku sređivanje javnih površina u gradskim mesnim zajednicama

Mesna zajednica „Timok“ do kraja godine završiće radove na izgradnji letnje učionice u parku OŠ. „Ljubica Radosavljević Nada“, dok su nedavno volonteri Mesne zajednice „Karađorđev venac“ završili akciju sređivanja puta koji vodi do hrama „Sveta Trojica“. Sredstva je obezbedila Zaječarska inicijativa.

Mesna zajednica „Timok“ u saradnji sa Zaječarskom inicijativom uspešno privodi kraju radove na izgradnji letnje učionice u parku OŠ. „Ljubica Radosavljević Nada“.

Prema rečima Marlene Tobović, predsednice ove I Mesne zajednice, radovi će biti završeni do kraja godine.

„Zadovoljni smo kako teku radovi, radnici rade vikendom i sve ide po planu i predviđenoj dinamici. Vrednost radova je 140 000 dinara.

Savet naše mesne zajednice je napravio uži izbor od pristiglih predloga, a konačnu odluku o izgradnji  letnje učionice u parku ove škole doneli su sami građani“, rekla je Tobović.

Savet I MZ „Timok“ u saradnji sa Osnovnom školom „Ljubica Radosavljević Nada“  planira da na proleće uredi ovaj letnjikovac tako što će posaditi cveće i postaviti panjeve.

Uspešno je završena akcija za realizaciju ideje koja je izabrana za uređivanje javnih površina u III Mesnoj zajednici „Karađorđev venac“, a reč je o sređivanju puta koji vodi do hrama „Sveta Trojica“.

Prema rečima Zorana Radomirovića predsednika ove mesne zajednice , akcija je uspešno sprovedena uz pomoć volontera.

„Od 8 predloga, meštani III Mesne zajednice izabrali su onaj koji se odnosio na sređivanje putnog pravca, Vukovarske ulice koja vodi ka hramu zavetnog krsta Sveta Trojice. Radovi su završeni 5. decembra. Podsećamo, akcija je započela još 19.oktobra kada je sečeno i rasčišćavano šiblje, čišćeni su odvodni kanali  pored puta koja je narušava mogućnost kretanja kako poljoprivrednoj mehanizaciji, tako i vozilima pa i pešacima. Urađeni su kanali, kanalete i propusti odvodnim cevima za odvođenje atmosverskih voda. Orezano je šiblje pored puta“, rekao je Radomirović.

U akciji su učestvali, svojim dobrovoljnim radom i raspoloživom mehanizacijom meštani ovog dela III Mesne zajednice.

U svakoj od mesnih zajednica, jedna od predloženih ideja biće realizovana do kraja ove kalendarske godine sredstvima koje je kroz projekat obezbedila Zaječarska inicijativa.

Na području V Mesne zajednice Kotlujevac podsećamo, pomenutim projektom  biće uređene dve česme: „Nedeljkova česma“ i „Pivarska česma“, odlučili su svojim glasovima građani tog dela grada.

1 komentar

  • Ovo su sve kapitalni projekti, sledeće je verovatno izgradnja 4 kućice za ptice na gradskom trgu. Živeli u zlatnom dobu!

Dodaj komentar