fbpx
Sport

Spuštena zavesa na jesenji deo sezone, FK „Kablovi“ na putu u viši rang

Utakmica "Timok1919" - "Kablovi"; FOTO: zajecaronline.com

Nakon 15 odigranih kola, okončan je jesenji deo sezone u fudbalskoj Zoni „Istok“. FK Kablovi nalaze se na prvom mestu na tabeli, Timok je treći sa 6 bodova minusa, dok je OFK 019 tik iznad zone ispadanja.

Sjajna forma fudbalera Kablova u prvom delu sezone krunisana je prvim mestom na tabeli, koje vodi u Srpsku ligu „Istok“. Primili su najmanji broj golova(samo 9), ostvarili svih 8 pobeda na domaćem terenu i jedina su neporažena ekipa u dosadašnjem toku prvenstva. Optimizam i samopouzadnje im ne nedostaje, što je potvrdio i stub odbrane ekipe, Aleksandar Trifunov:

„Naša ambicija je plasman u Srpsku ligu „Istok“. Imamo odličnu ekipu, a plan je i da se dodatno pojačamo tokom pauze sa 2 ili 3 nova igrača. Mislim da svojim igrama i kvalitetom apsolutno zaslužujemo prvo mesto i plasman u viši rang.“

Timok 1919 je, kao i gradski rival, odlično izgledao u jesenjem delu sezone. Drže treće mesto na tabeli sa 33 sakupljena boda, koliko ima i drugoplasirani Hajduk Veljko, sa boljom gol razlikom. Problem zaječarske ekipe u prvoj polovini prvenstva bila su gostovanja gde je osvojeno samo 11 bodova uz čak 10 primljenih pogodaka na 7 mečeva. Timok na svom terenu izgleda kao sasvim druga ekipa, sa samo 3 primljena gola i 22 osvojena boda kod kuće, druga su najbolja domaća ekipa lige.

OFK 019 osvojio je samo 12 bodova i jedino ih gol razlika trenutno drži iznad zone ispadanja. U odnosu na gradske rivale, čeka ih paklena borba za opstanak.

Dodaj komentar