Društvo

Sonja Milićević zamenik javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru kandidat za tužioca za organizovani kriminal

sud
foto: radiomagnum.rs

Vlada Srbije predložila je parlamentu listu kandidata za tužioce za organizovani kriminal i za ratne zločine, objavljeno je na sajtu skupštine.

Na listi kandidata za tužioca za organizovani kriminal su sadašnji tužilac Miljko Radisavljević, advokat iz Čačka Mladen Nenadić, javni tužilac u Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu Tomislav Kilibarda i zamenik javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru Sonja Milićević.

Kandidati za tužioca za ratne zločine su zamenik javnog tužioca u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu Snežana Stanojković, sudija u Apelacionom sudu u Novom Sadu Dejan Terzić, zamenik Republičkog javnog tužioca Đorđe Ostojić, zamenik Tužioca za ratne zločine Milan Petrović i zamenik Tužioca za ratne zločine Mioljub Vitorović.

Ministar pravde Nikola Selaković rekao je da će poslanci odlučiti o tome kome će od navedenih kandidata, od kojih svi ispunavanju formalno-pravno, a pogotovo stručne uslove, poveriti mandat u narednih šest godina.

Odbor je prihvatio i listu od 19 kandidata za nosioce funkcija javnih tužilaca u višim javnim tužilaštvima u Srbiji, kao i listu od 33 kanidata za nosioce tih funkcija u osnovnim javnim tužilaštvima.

Izvor: mondo.rs

Dodaj komentar