fbpx
Hronika

SKANDAL U TEHNIČKOJ ŠKOLI U NEGOTINU: Profesor tokom časa dodirivao učenice po telu naočigled drugih đaka?!

negotin.rs

Tri učenice Srednje tehničke škole u Negotinu prijavile su profesora V. I. (44) jer ih je navodno seksualno zlostavljao. U pitanju su devojčice starosti 15 godina, a njih tri su izjavile da se napastvovanje dogodilo 3. oktobra, i to za vreme školske nastave.

– Napastvovane devojčice su tokom razgovora rekle da im je profesor tokom časa u školi prišao i počeo da ih dodiruje po grudima i zadnjici. Bile su izbezumljene od straha, pa su zato ćutale do sad.

Pretpostvlja se da su po dolasku kući roditeljima ispričale šta se dogodilo, nakon čega je ceo slučaj prijavljen nadležnoj policijskoj stanici u Negotinu – kaže izvor Srpskog telegrafa.

Kako saznaje ovaj list, one najverovatnije nisu jedine učenice koje je je osumnjičeni zlostavljao.

– Devojčice su rekle da se ovo ranije dešavao, kao i da je profesor dodirivao još neke učenice ove škole.

One su ukazale na neke drugarice, ove druge na još neke i tokom razgovora se došlo do broja od 20 devojčica.

Pretpostavlja se da su se plašile ili ih je bilo sramota da ispričaju šta su preživele, pa zato nastavnika nisu prijavile, niti roditeljima ispričale šta im je osumnjičeni radio – kaže izvor ovog lista i dodaje da su sve žrtve verovatno bile maloletne.

Postoji strah da je broj žrtava bludnog profesora i veći.

Trenutno je u toku saslušanje svih devojčica, nakon čega će biti preduzeti dalji koraci.

V. I. koji se tereti za pokušaj obljube devojčica, nije od ranije poznat policiji. O celom slučaju je obavešteno tužilaštvo, a policija ispituje sve okolnosti.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, osumnjičenom je određeno zadržavanja do 48 sati i u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biće sproveden tužiocu.

izvor: zaječaronline/ telegraf.rs

Dodaj komentar