Društvo

Sjajni rezultati zaječarskih planinara

Zaječarski planinari, članovi Omladinsko planinarsko smucarskog društva „Dragan Radosavljević“ iz Zaječara ostvarili su veoma zapaženo učešće u manifestacijama koje su održane ovog vikenda u Srbiji i zemljama regiona.

Avantura je planinare odvela put Bugarske i Makedonije, ali i ka obližnjoj Tupižnici i zaječarskom paviljonu.

Jedna od ekipa pomenutog društva učestvovala je u pohodu na vrh Botev u Bugarskoj (2376 metara ), koji su uprkos magli i lošem vremenu uspeli da osvoje, ne propustivši pri tome priliku da uživaju u jednom od najlepših vodopada Stare planine, Rajskom prskalu.

opsd akcija 1

Drugu ekipu privukla je Šar planina i tradicionalni uspon na Titov vrh ( 2747 metara ), koji se nalazi nad samim Tetovom u Makedoniji. Lepo vreme i sjajna organizacija uspona obeležili su njihovu avanturu, a zahvaljujući dobroj kondiciji i ova ekipa je bila uspešna u svojoj nameri da osvoji vrh.

opsd akcija 2

Omladinska ekipa učestvovala je u republičkoj akciji „Dani jorgovana“, koja je organizovana u Bučju, u podnožju Tupižnice. Organizator PK „Šiljak“ iz Boljevca uspešno je ugostio oko 800 planinara iz Srbije i regiona. Zahvaljujući dobroj organizaciji omladinska ekipa osvojila je ovaj predivni vrh i uživala u druženju sa planinarima
i ljubiteljima avanture.

opsd akcija 3

Najviše radosti donela je Iva Milojković, koja je učestvovala u trci „Šetam, trčim za Paviljon“ i uspela da osvoji najsjajnije odličje među seniorkama.

opsd akcija 4

Zaječarski planinari najavljuju nove pohode u inostranstvu i zemlji i pozivaju ljubitelje avanture da im se pridruže.

Izvor i foto: radiomagnum.rs

Dodaj komentar