Sport

Sjajne vesti za zaječarski fudbal – Timok dogovorio saradnju sa Crvenom zvedzom

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Novi predsednik FK Timok 1919, Milorad Vučković, sa predsednikom beogradskih crveno-belih, Svetozarom Mijailovićem, na sastanku održanom na stadionu „Rajko Mitić“ potpisao je ugovor o sportsko-tehničkoj saradnji između dva kluba.

Prilikom potpisivanja ugovora, Mijailović je istakao da je dobra saradnja između Zvezde i Timoka uvek postojala.

„Zvezda je uvek bila perjanica u razvoju fudbala u Srbiji i u prošlosti smo imali dobru saradnju sa Timokom koji je u to vreme igrao značajnu ulogu u regionu. Naš interes je da fudbal u tom regionu dođe u duhu naše parole – „Da se vrate slavni dani“, ali ne ovde na Marakani, nego u Timočkoj Krajini. Glavni interes je izgradnja infrastrukture u Zaječaru, a prema najavama to će biti jedan od najlepših i najopremljenijih stadiona u državi. Šteta bi bila da te tribine i teren ne ugošćuju najkvalitetnije klubove u Srbiji. Zbog toga je interes Zvezde da pružimo svu moguću pomoć zaječarskom klubu u ostvarenju cilja“, rekao je Mijailović.

Operativni direktor Crvene zvezde, Marko Petrović, naglasio je da klubovi koji žele da sarađuju sa Zvezdom prepozaju veličinu srpskog šampiona.

„Zvezda je lider i najveći klub regiona i drago nam je što drugi to prepoznaju i žele da sa nama ostvare saradnju. Pre svega bih se zahvalio Fudbalskom klubu Timok i poželeo im puno sreće u aktuelnoj sezoni. Čvrsto verujem da će uz pomoć Zvezde ispuniti svoje ciljeve i plasirati se u Prvu Ligu, a zatim otići i korak dalje i ući u najelitniji rang takmičenja u našoj zemlji. Jako je važno da Timok paralelno sa ulaganjem u sportske rezultate ulaže i u omladinsku školu, kako bi uspeli da naprave bazu za dugoročnu stabilnost kluba. Nama saradnja znači, kako po pitanju fudbalskog razvojnog centra u istočnoj Srbiji, tako i po pitanju razvoja zvezdaštva u tom delu države“, kaže Petrović.

Novoizabrani predsednik Timoka, Milorad Vučković, nakon potpisivanja ugovora istakao je da je saradnja sa bivšim evropskim i svetskim prvakom iz 1991. godine velika čast, ali i obaveza za zaječarski klub.

Naš cilj je da Timok i grad Zaječar postanu regionalni fudbalski centar. U narednih godinu-dve dana, planiramo da postanemo stabilan prvoligaš i doprinesemo razvoju fudbala u našoj istočnoj Srbiji. Ovo je za nas velika čast i obaveza“, kaže Vučković.

Novi šef struke, Slobodan Halilović, koji će „Bele labudove“ predvoditi u narednom periodu, veruje da u istočnoj Srbiji ima mnogo talenata koji mogu da postanu prvotimci beogradskih crveno-belih.

„Lično, kao trener Timoka, voleo bih da ostvarimo saradnju na stručnom nivou između naša dva kluba i da pripremamo mlade nade koje bi u budućnosti nosile Zvezdin dres, jer istočna Srbija poseduje mnogo talentovanih igrača“, rekao je Halilović.

Gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić, rekoa je da je oduševljen novom upravom kluba i čestitao na potpisivanju saradnje sa najvećim srpskim klubom.

„Oduševljenjem sam novim rukovodstvom FK Timok 1919 i sa velikom nadom sam davao podršku ovom projektu potpisivanja sporazuma o strateškom partnerstvu. Krajnji cilj ove saradnje treba da bude ulazak našeg zaječarskog kluba u Superligu Srbije. Na novom stadionu na Kraljevici, sa više od sedam pomoćnoh terena, po najnovijim FIFA-a standardima, ne može se igrati nižerazredni fudbal. San mnogih generacija, kako Zaječaraca tako i svih ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svetu polako se ostvaruje. Čestitke rukovodstvu i jednog i drugog kluba!“, zaključio je Ničić.

Dodaj komentar