Sport

Šest medalja za zaječarske gimnastičarke u Smederevu

gimnastičarke
foto: glassporta.rs

Čak šest medalja za gimnastičarke u Smederevu!

Gimnastički klub „Zaječar“ učestvovao je minulog vikenda u Smederevu u Ligi gradova. Takmičenje je okupilo najbolje gimnastičarke iz grada domaćina, Šapca, Valjeva, Niša, Kragujevca i Požarevca i Zaječara, piše Glassporta.

Zaječarke su se predstavile sa nekoliko selekcija. U I kategoriji nastupile u dve ekipe, prva je imala sledeći sastav: Nađa Mihajlović, Sofija Jović, Sofija Stanojević, Maša Milojković. Drugu su činile Sofija Gomidželović, Petra Petrović, Lana Nikolić, Nađa Milosavljević.

Predstavnice Zaječara u drugoj kategoriji bile su Lana Marinković, Sofija Stojanović, Anđela Mitrović, Nikolina Nedeljković i Daša Golubović. U pojedinačnoj konkurenciji nastupila je Anđelija Perić.

Takmičenje u trećoj kategoriji donelo je odličan nastup sastava Emilija Đorđević, Eva Grozdanović, Sofija Micić i Iva Filipović koje su osvojile 1. mesto u ekipnoj konkurenciji.

Iva Filipović u pojedinačnoj konkurenciji je uzela srebro na parteru i bronzu na gredi.

U četvrtoj kategoriji nastupale su Nina Stanković, Lana Radomirović, Irina Marinković i Lena Fufanović, kojima je za dlaku izmakla medalja, pošto su takmičenje završile na 4. mestu.

Novo zlato GK Zaječar doneo je tim koji je u petoj kategoriji nastupio u sastavu Mina Mihajlović, Danica Živković i Tara Stanojević. Tara je osvojila srebro na parteru, dok je Danica Živković podebljala bilans odličja sa zlatnim medaljama u parteru i na gredi u pojedinačnoj konkurenciji.

Gimnastičarke Zaječara u narednom periodu očekuju dva takmičenja, koja će biti održana istog dana. 16. juna je na programu tradcionalni Vidovdanski turnir u Kruševcu i prestižno takmičenje u aerobnoj gimnastici u Novom Sadu.

ZaječarOnline/Glassporta.rs/O.B.

Dodaj komentar