FOTO: Timok press

Izložba pod nazivom „Mila moja“ na kojoj će biti prikazane igračke od od praistorije do danas biće otvorena u Narodnom muzeju u Zaječaru u utorak, 25. decembra.

Skulpture, figurice, mala kolica, lutke bebe, minijaturni upotrebni predmeti samo su deo izložbe koji će nas svakako vratiti u detinjstvo.

Svaka igrčka nosi sa sobom i svoju priču.

Na izložbi će biti prikazani eksponati iz zbirki šest muzeja – Narodnog muzeja u Zaječaru, Narodnog muzeja u Požarevcu, Muzeja Krajine u Negotinu, Zavičajnog muzeja u Jagodini, Zavičajnog muzeja u Knjaževcu i Muzeja Srema u Sremskoj Mitrovici.

Ovaj projekat Narodnog muzeja u Zaječaru imaće i humanitarni karakter, kaže Maja Živić direktorka ove ustanove i dodaje da će se u saradnji sa Eparhijom timočkom i Verskim dobrotvornim starateljstvom početi sa prikupljanjem igračaka i slatkiša za novogodišnje paketiće za decu bez roditeljskog staranja.

Projekat Narodnog muzeja u Zaječaru: „Mila moja – izložba dečijih igračaka od praistorije do danas“ je saradnja kustosa arheologa, etnologa i istoričara umetnosti.

Otvaranje izložbe je u 19 sati.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here