fbpx
Srbija

Savez za Srbiju: Ispitati finansijske transakcije u kojima su učestvovali Telekom, Kopernikus i Antena

FOTO: ILUSTRACIJA - Designed by Freepik

Savez za Srbiju zahteva od nadležnih organa da se ispitaju sve finansijske transakcije u kojima su prethodnih dana učestvovali Telekom, Kopernikus i Antena, jer su učinjene na netransparentan način i na štetu svih građana Srbije.

Kupovina Kopernikusa od strane Telekoma za cenu 4 puta veću od realne, u trenutku kada ovaj kablovski provajder, prema zvaničnom rešenju antimonopolske komisije, ima samo 2,7 posto učešća u tržištu, predstavlja potez koji podseća na scenario organizovanog kriminala.

foto; Savez za Srbiju

Zahtevamo jasan odgovor odakle Srđanu Milovanoviću, navodnom kupcu svih medija koje je posedovala Antena, dodatnih 80 miliona evra, jer je njemu od prodaje Telekomu pripalo maksimum 100 miliona. Ukoliko se nadležni organi ogluše o preispitivanje ovog, verujemo, skandaloznog pranja novca, poručujemo svim odgovornima da će u budućnosti odgovarati za svoja nedela.

Od zakona neće moći da pobegne ni Milovanović, kao ni formalni direktor Telekoma Petar Ćulibrk, a zakon će se striktno primeniti i na njihove nalogodavce.

Jasno je da je u svim ovim kupovinama i prodajama medija reč o organizovanom kriminalu, uz saradnju sa najvišim državnim strukturama, sa jedinim ciljem – da se Aleksandar Vučić uz pomoć enormnog novca i medijskih obmana što duže održi na vlasti.

Iako to jasno stoji u programu Saveza za Srbiju, ponavljamo: Ovakve finansijske transakcije će biti poništene, a televizijama koje su kršile zakon oduzete nacionalne frekvencije. Sve to kroz doslednu primenu zakona.

Izvor: SzS

Dodaj komentar