Politika

SAŠA RADULOVIĆ: Naprednjaci su u rasulu a na ovaj način žele da postave JEDNOG ČOVEKA za kandidata na svim nivoima! (VIDEO)

Vlada Srbije odlučila je da raspusti Skupštinu grada Zaječara i da obrazuje Privremeni organ.

U Privremeni organ grada Zaječara, Vlada je imenovala za predsednika Velimira Ognjenovića, a za članove Stefana Zankova, Srđana Nedeljkovića, Vladislava Milojevića i Sašu Ivanovića.

Prema rečima Saše Radulovića, predsednika Odborničke grupe „Svi za Zaječar“, ovo što se poslednjih dana dešava u Zaječaru je presedan u istoriji srpskog parlamentarizma.

Kako kaže, namera Vlade Republike, ali i same gradske vlasti je da se poništi volja građana.

„Ono što hoće Vlada Republike, ali i sama vlast u gradu Zaječaru je da napakuju izbore zajedno sa predsedničkim i na taj način postave jednog čoveka za kandidata na svim nivoima, kako bi se podigao rejting Srpske napredne stranke koji u Zaječaru ne postoji. To što su oni u rasulu i što ne funkcionišu, to ne znači da trebaju narod da obmanjuju i da ne narod ne obaveštavaju o bitnim stvarima u gradu“, istakao je Radulović.

On je napomenuo i to da Odbornička grupa „Svi za Zaječar“ broji 6 odbornika, isto koliko i SPS, koji u Privremenom organu ima 2 predstavnika.

„Naša Odbornička grupa, kao i Odbornička grupa „Zajedno za Zaječar“ izuzeta je iz cele priče, a u zakonu decidno stoji da Privremeni organ treba da preslika kompletnu situaciju Skupštine grada Zaječara. Nezakonito je uveden Privremeni organ, tiho i bez pompe, kako ne bi došlo do pobune samih građana Zaječara. Zato bih ovim putem pozvao Gradski odbor SPS-a, s obzirom da Gradski odbor SNS-a ne postoji od 2012. godine, da budu fer, korektni i pošteni da opozovu jednog svog člana iz Privremenog organa, kako bi se u tom organu našlo mesta za predstavnika Odborbničke grupe „Svi za Zaječar“ i „Zajedno za Zaječar“ i da zajedno vidimo šta je to Srspska napredna stranka u gradu Zaječaru radila proteklih godina“, dodaje Radulović.

Takođe, on kaže da se rasulo Srpske napredne stranke ne sme pretočiti na grad i da oni kao Odbornička grupa „Svi za Zaječar“ to neće dozvoliti.

„To ne smemo dozvoliti i nećemo dozvoliti ni mi kao Odbornička grupa „Svi za Zaječar“, a ne smeju dozvoliti ni građani Zaječara. Mogu se kriti iza slike Aleksandra Vučića koliko hoće, ali svi znaju ko je vladao gradom 4 godine, svi znaju da su uništili grad, da su nakaradno vladali i da su dokrajčili grad. Prethodni su ga uništili, a ovi su ga dokrajčili“, kaže Radulović i poručuje:

„Narod će ih kazniti na izbore, kao što je i prethodnu vlast kaznio“.

 NAPOMENA 

Povodom odluke Vlade da se raspusti Skupština grada Zaječara i obrazuje Privremeni organ, sa željom da građani Zaječara budu pravovremeno i objektivno informisani, redakcija portala Zaječar Online kontaktirala je sve odborničke grupe i bivše funkcionere grada, međutim neki nisu želeli da daju komentar dok se neki nisu javljali na telefon.

VELIMIR OGNJENOVIĆ – ne javlja se na telefon

STEFAN ZANKOV – ne javlja se na telefon

DR MIRKO NIKOLIĆ – Obećao da će izjavu dati u petak 17. februara kada, i ako odluka Vlade zvanično stigne

VLADAN PAUNOVIĆ – ne javlja se na telefon

NEBOJŠA GOLUBOVIĆ – predsednik Odborničke grupe Srpske napredne stranke nije želeo da komentariše jer stranački organi nisu zauzeli stav o navedenoj temi.

BOŠKO NIČIĆ – Redakcija je odlučila da ga ovim povodom ne kontaktira budući da 4 godine nije želeo da verifikuje mandat i učestvuje u radu Skupštine grada Zaječara.

Pogledajte reakcije onih koji su želeli da govore za portal Zaječar Online:

Reakcija DR NENADA RISTOVIĆA – odbornika Liberalno demokratske partije

Reakcija IVANA JOKOVIĆA – grupa građana „Zajedno za Zaječar“ – Ivan Joković Labud

Reakcija DEJANA ZDRAVKOVIĆA – samostalnog odbornika


 BONUS VIDEO:  Šta o Velimiru Ognjenoviću zaista misle Zaječarci i kako ocenjuju njegov rad u prethodnom periodu?

1 komentar

  • „STEFAN ZANKOV – ne javlja se na telefon“

    G.Zankov se javlja na telefon samo kad mu je neko potreban – tačnije rečeno,šalje SMS poruke samo kada mu je potrebna podrška!!!!

Dodaj komentar