Politika

Saša Mirković napušta naprednjake

saša mirković
foto: novosti.rs

Predsednik SO Zaječar odlazi iz SNS zbog neslaganja sa rukovodstvom stranke. Ostaje u parlamentu, a delovanje nastavlja kao nezavisni poslanik.

POSLE odluke da napusti poslanički klub SNS, Saša Mirković se sprema da u narednim danima vrati člansku kartu naprednjaka, saznaju „Novosti“.

Prema našim informacijama, Mirković ne planira da vrati poslanički mandat partiji, pa će u klupama ostati kao samostalni poslanik.

To je, kako nam prenose izvori bliski predsedniku Skupštine Zaječara, i logičan epilog njegovog višemesečnog neslaganja sa rukovodstvom naprednjaka.

Razmirice su kulminirale kad je Mirković pojačao svoju ulogu u kupovini i osnivanju medija, a kap je očigledno prelila čašu posle njegove odluke da osnuje firmu „Tanjug info“. Jer, kako je i sam priznao, zbog Tanjuga i „Sporta“ ne želi da pristaje na političke pritiske, te da napušta poslanički klub kako niko ne bi sumnjao u spregu koja bi štetila ugledu njegovih medijskih brendova.

Mirković u petak nije želeo da za „Novosti“ potvrdi naša saznanja, a na direktno pitanje kakve su mu sledeći potezi i namerava li da napusti naprednjački tabor, kratko nam je odgovorio:

– Danas nemam nikakav komentar, a u narednim danima će sve biti jasnije.

Ni u poslaničkom klubu SNS nisu bili pričljivi. Prvi čovek skupštinskog tima naprednjaka Zoran Babić nije odgovarao na naša pitanja o Mirkoviću. U parlamentarnim kuloarima, moglo se čuti da je ovaj potez Mirkovića bio očekivan. Jer, neke njegove inicijative koje je ranije podnosio u parlamentu, nisu hteli da podrže pojedini poslanici SNS.

Od funkcionera SNS oglasio se poslanik Vladimir Đukanović, koji je već duže u političkom sporu sa Mirkovićem i Zoranom Mihajlović. On je neposredno posle Mirkovićeve odluke na svom tviter-profilu napisao:

– Ala su se neki prepoznali, pa brže-bolje napustiše poslaničku grupu SNS.

SOLO IGRAČI U SKUPŠTINI

MIRKOVIĆ je peti poslanik ovog saziva koji je izabrao da u Skupštini nastupa kao solo igrač. Nije poznato da li će se oni udružiti i u poseban poslanički klub, o čemu je već ranije bilo nezvaničnih dogovora, ali bez rezultata.

Nezavisni poslanici su Zoran Živković i Vladimir Pavićević iz Nove, Milan Petrić iz SNP, kao i Janko Veselinović iz Preokreta, a ovim putem krenuo je i Borislav Stefanović iz DS.

Izvor: novosti.rs

Dodaj komentar