Društvo Izdvajamo

Šarčević: U osnovnim i srednjim školama zaraženo 52 dece i 20 odraslih

Izvor: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević izjavio je da je za 16 dana škole u osnovnim i srednjim školama od korone obolelo 20 odraslih i 52 dece na 850.000 učenika, što je dobar rezultat.

U Beogradu je od koronavirusa obolelo 16 učenika, od kojih su dva u Osnovnoj školi “20. oktobar”. Mi imamo od 1. septembra slučajeve koronavirusa u školama u Srbiji, sporadične, ali ovo je prvi put da imamo u jednoj grupi uzastopno dvoje učenika u školi “20. oktobar, objasnio je Šarčević za TV Pink.

U osnovnim školama u Srbiji obolelo je 27 učenika.

Šarčević je naveo da u srednjim školama ima 25 pozitivnih učenika, uz napomenu da ima i obolelih nastavnika, spremačica i jedan direktor.

Škola je za sada najbezbednije mesto, istakao je on.

Deca koja su pozitivna ići će onlajn, ali svaki dan škole je dobar, rekao je Šarčević.

Dva učenika zaražena u Nišu, jedan u Prokuplju

Na području Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga od koronavirusa trenutno su obolela tri učenika i to osnovac u Prokuplju i po jedan osnovac i gimnazijalac u Nišu, rekao je agenciji Beta načelnik Školske uprave u Nišu Dragan Gejo.

On je rekao da učenik iz Prokuplja i gimnazijalac iz Niša nisu ni pohađali nastavu ovih dana, jer su poštovali meru samoizolacije po povratku sa odmora, dok je osnovac iz Niša bio u školi.

“Odeljenje u kome je taj učenik išao na časove je po dogovoru sa roditeljima i lekarima Doma zdravlja prešlo na onlajn nastavu. Oni neće dolaziti u školu narednih 14 dana kako bi bili sigurni da neće doći do prenosa infekcije među drugom decom”, rekao je Gejo.

Prema njegovim rečima situacija je pod kontrolom, a broj obolelih učenika može se smatrati zanemarljivim s obzirom da je na području tri pomenuta okruga više od 20.000 osnovaca.

izvor: n1info.com

Dodaj komentar