fbpx
Društvo

Rotari klub Zaječar pomaže zaječarskoj bolnici

bolnica
foto: radiomagnum.rs

Rotari klub Zaječar ovih dana pokrenuo je akciju prikupljanja pomoći namenjenu zaječarskom Zdravstvenom centru.

Svake godine, u okviru redovnih aktivnosti, povodom novogodišnjih praznika, zaječarski Rotari klub pomaže deci – studentima pod starateljstvom Centra za socijalni rad, deli novogodišnje paketiće deci pod starateljstvom istog Centra, a za slavu kluba, sv. Nikolaja Velimirovića, 3. maja, nagrađuje najbolje učenike svih zaječarskih srednjih škola.

-Ove godine, nakon razgovora sa direktorom ZC Zaječar, dr Stanislavom Tadićem, odlučili smo da krenemo u prikupljanje sredstava za kupovinu posteljine za potrebe bolnice u Zaječaru. Svaki član kluba će kupiti po jedan komplet posteljine, a Gorenje Home Zaječar će, u okviru akcije, donirati sanitarije iz svog proizvodnog programa.
Tokom trajanja akcije javilo se još donatora koji će učesvovati u akciji i koji će biti predstavljeni na proslavi čartera Rotari kluba Zaječar u subotu, 28. novembra, od 18 sati, navode u Rotari klubu Zaječar.
Organizatori ove akcije očekuju da će prikupiti preko sto posteljina koje će uz proizvode Gorenje biti uručene Zdravstvenom centru Zaječar u ponedeljak, 30. novembra, od 13 sati.

Rotari klub Zaječar je udruženje građana čiji je cilj unapređenje života u lokalnoj zajednici, pomoć onima kojima je to potrebno, u okviru postojećih mogućnosti, saradnja sa drugim klubovima u okviru distrikta koji obuhvata Srbiju i Crnu Goru, kao i klubovima u inostranstvu, rad sa mladima u cilju njihovog uključivanja u dešavanja u lokalnoj zajednici kao i u cilju razmene sa vršnjacima iz inostranstva i stvaranje mladih lidera koji će raditi na dobrobit zajednice. Sve aktivnosti Rotari kluba Zaječar finansiraju se iz članarina i dobrovoljnih priloga članova kluba, kao i donacija pojedinaca i firmi iz okruženja.

Izvor: radiomagnum.rs

Dodaj komentar