fbpx

„Rotari District“ donirao 6 računara O.Š. „Ljuba Nešić“ u Zaječaru

Preporuka:

Zaječarac u kući pronađen mrtav- ruke su mu bile vezane!

Slobodan Z. (76) nađen je mrtav u porodičnoj kući na uglu Pop Lukine i Katanićeve ulice u Zaječaru. Čovek je...

JKP „Vodovod“ Zaječar poziva meštane Velikog Izvora zbog usaglašavanja dugovanja

Javno komunalno preduzeće "Vodovod" Zaječar obaveštava da će službena lica Vodovoda vršiti prijem meštana sela Veliki Izvor u službenim...

JKSP Zaječar: Termovizijskom kamerom otkrivaju kvar na toplovodu

Radnici Javno komunalno stambenog preduzeća Zaječar od sada za pronalaženje kvarova na toplovodnim cevima u gradu koristiće termovizijsku kameru,...
- Reklama -

U okviru akcije „500 računara za 50 škola u 25 gradova“, koju Rotari Distrikt sprovodi, a u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zaječarska O.Š. “Ljuba Nešić” dobila je 6 računara.

Guverner Rotari Distrikta 2483 za Srbiju i Crnu Goru Vladimir Matić posetio je Zaječar i uručio donaciju OŠ “Ljuba Nešić“, a Srđan Stanojević, predsednik Rotari kluba Zaječar je istakao da su veoma aktivni, a da se akcija “500 računara za 50 škola u 25 gradova” sprovodi u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

„Rotari Distrikt 2483 za Srbiju i Crnu Goru organizuje jednu akciju opremanja  osnovnih škola računarima u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Global fond se finansira iz sredstava Distrikta naših rotary klubova i iz sredstava Rotari fondacije.

Okupili smo se ovde  da podelimo 6 računara  OŠ “Ljuba Nešić”.

Pored toga, profesori informatike iz ove škole moći će da pohađaju besplatan seminar u naučno istraživačkoj stanici “Petnica”, istakao je Stanojević.

Direktor Osnovne škole “Ljuba Nešić” Željko Antijević se zahvalio na donaciji.

“Nama znači svaki računar da bi unapredili obrazovanje  i vaspitanje učenika.

Kroz ovu akciju smo dobili 6 računara. Zahvaljujemo se Rotari klubu na ovako predivnoj akciji.

Osim donacije računara, omogućeno je i jednom nastavniku informatike i računarstva da ode na obuku u Petnicu.

Naša škola je postigla izuzetne rezultate  vezano za informatiku i računarstvo.

Prošle godine, na primer, bili smo prvi u Petnici iz robotike. Imali smo dosta takmičenja  iz informatike, a posebno prošle godine,” rekao je Antijević.

Mladi iz Rotari kluba Zaječar su veoma aktivni pa su nedavno realizovali akciju postavljanje 10 novih kanti za smeće u ulici Svetozara Markovića, kako bi pokazali da brinu o svojoj okolini i kako bi razvili ekološku svest kod svojih sugradjana, rekao je Vladan Pantelić, predsednik Internet kluba u Zaječaru.

U okviru ove posete  organizovana je i projekcija filma i promocija knjige o slabovidom maratoncu Goranu Nikoliću koji je oborio Ginisov rekord 2016. godine, istrčavši 55 maratona za 55 dana.

 

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: