Sport

Romelo Selimović iz Zaječara jedan od najuspešnijih mladih karatista

FOTO: timocka.rs
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Jedanaestogodišnji Romelo Selimović iz Zaječara jedan od najuspešnijih karatista. Međutim, da bi bio još bolji u ovom borilačkom sportu, neophodna je finansijska podrška, kako bi nastavio sa takmičenjima.

Članovi Udruženja „Društva Roma” Zaječar predstavili su mladog karatistu Romela Selimovića, koji se već tri godine takmiči na mnogim prvenstvima. Romelo Selimović ima 11 godina i ide u Osnovnu školu „Đura Jakšić” u Zaječaru, a karate trenira u klubu „Tenshi”, sa trenerom Selenom Ivanović, prenosi timocka.rs.

Prošle godine bio je svetski prvak u karateu u Štutgartu, a ove godine osvojio je prvo mesto na Državnom prvenstvu u Nišu.

Ovom prilikom članovi Udruženja „Društva Roma” Zaječar uputili su apel za pomoć, kako bi ovaj mladi uspešni karatista nastavio da se takmiči i donosi brojna priznanja.

„Trening imamo tri puta nedeljno. Kada posle škole dođem kući, odmah vežbam kate, borbe, tehnike. Prošle godine, stalno sam se spremao i više nego što smo imali treninge, jer sam znao da će na Svetskom prvenstvu biti teško. Međutim, posle mnogo truda, uspeo sam da osvojim prvo mesto”, rekao je Romelo Selimović.

Ivan Selimović, Romelov otac, ponosan je na svog sina i ističe da je on vredno i dobro dete. Osim truda, za uspeh su ipak potrebna i finansijska sredstva, kojih porodica Selimović nema dovoljno.

„Trudim se koliko mogu da mu obezbedim uslove, ali to je jako teško u ovo vreme. Zahvalio bih se i Romelovom treneru Seleni Ivanović, koja je zaslužna za njegov uspeh”, kaže Ivan Selimović, otac Romela Selimovića.

„Romelo je jedan od najuspešnijih karatista u našem klubu, ali uz rad i upornost nedostaje i finansijska podrška. Svako takmičenje skupo košta, jer mi imamo i pripreme i seminare, tako da ne može se samo otići na takmičenje bez bilo kakvih priprema. Ovakav takmičar treba zaista da se podrži”, istakla je Selena Ivanović, trener KK „Tenshi” iz Zaječara.

Predsednik Udruženja „Društva Roma” Zaječar, Miljan Rašić, istakao je da će se i dalje truditi da podrže ovog uspešnog karatistu.

„Članovima našeg Udruženja je uvek čast i zadovoljstvo podržati nekoga poput malog Romela. Svi članovi su se i godinama unazad trudili da maksimalno podrže ovakve talente, a tako će se nastaviti i u budućnosti”, istakao je Rašić.

Sredinom decembra, Romela Selimovića očekuje takmičenje u Poljskoj, na koje se nada da će otići ukoliko prikupi dovoljno finansijska sredstva za put.

Izvor: timocka.rs

 

Dodaj komentar