fbpx
Politika

Ristović: Zaustavićemo privatna partnerstva i racionalnim ulaganjima zadržati mlade ljude u našem gradu

Na konferenciji za medije pokreta građana “Pobeda – Dr Nenad Ristović”, njihov lider najavio je da će u narednom periodu, “nakon što uz pomoć građana 28. marta preuzmu vlast” raditi na stabilizaciji javnih preduzeća, izvlačenju grada iz bankrota i ulaganju u sve sfere života.

Prema rečima Nenada Ristovića, ideja za nastanak ove grupe građana i njihove odborničke liste potekla je iz želje značajnog broja građana da svoju društvenu i političku aktivnost usmere ka zaustavljanju daljeg propadanja našeg grada.

“Naše aktivnosti, posle izbora 28. marta, kada zajedno sa građanima budemo potvrdili vlast biće usmerene na stabilizaciju javnih preuzeća i ustanova, koja su nedomaćinskim upravljanjem dovedena na rub propasti. Zaustavićemo i poništiti sva javno-privatna partnerstva koja su formirana na štetu građana, posebno ona koja se odnose na staro, novo i sva seoska groblja”, rekao je Ristović.

On je naglasio da će raditi i na infrastrukturnim projektima, sa kojima će učestvovati kod agencija, ministarstava i fondacija, kao i da će se staviti akcenat na poljoprivredni razvoj.

“Dosadašnja praksa skupih kredita opteretila je bužet i dovela grad do bankrota. Ulaganjem od 100 miliona dinara na godišnjem nivou, kroz programsko finansiranje i sufinansiranje omogućićemo dalje propadanje sela. To je jedini način da zadržimo mlade ljude u našim selima i omogućimo im adekvatan i pristojan život”, kaže Ristović.

On je rekao i da će se ulagati i pomagati privrednicima i preduzetnicima i omogućiti im uslove za razvoj, a akcenat će biti i na obrazovnim ustanovama.

“Politikom aktivnog učešća u infrastrukturnim projektima, zajedno sa privrednicima i preduzetnicima, učestvovaćemo u otvaranju novih radnih mesta. Pored toga, ulagaćemo i u mlade ljude, obrazovanje, kao i u usavršavanje i nastavnika i profesora”, naglasio je Ristović.

Ristović je najavio da je jedna od ideja ovog pokreta da omogući građanima da učestvuju u formiranju, kreiranju i realizaciji sredstava budžeta svojim predolzima, kao i da će biti izrađena “socijalna karta”.

“Svi ugroženi građani će ovim sistemom moći da računaju na pravilnu i pravednu raspodelu sredstava, kao i na pomoć koja im sleduje”, zaključio je Ristović.

Dodaj komentar