Izdvajamo Politika

Ristović protiv Ničićeve bahate rasprodaje gradske imovine!

Ristović i Ničić

Skupština – Ristović protiv Ničićeve bahate rasprodaje gradske imovine!

Odbornik u Skupštini grada Zaječara i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije, Nenad Ristović, danas se na sednici gradskog parlamenta usprotivio donošenju odluke o prodaji parcele u svojini grada Zaječara. U pitanju je na kome se nalazi fudbalsko igralište u naselju Kotlujevac.

Kako je navedeno, javnim nadmetanjem, iz javne svojine Grada Zaječara, otuđuje se parcela u ukupnoj površini od 0,84 hau ulici 14. srpske udarne brigade u Zaječaru.

Iznos kupoprodajne cene za otuđenje predmetne nepokretnosti utvrđen je u visini izlicitiranog iznosa od 72.100 evra. Navedeni iznos ponuđen je od strane “SIGMA LINE” doo iz Sremske Kamenice.

Međutim, u materijalu za sednicu nije objašnjeno u koju svrhu se otuđuje ova nepokretnost.

Gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić, objasnio je da to nije nikakva tajna i da će na tom prostoru biti izgrađen Univerexport. Najavio je da će ovde biti otvoreno najmanje 40 novih radnih mesta.

O tome je govorio odbornik Nenad Ristović, koji je objasnio da je ova katastarska parcela ustvari fudbalsko igralište. Ristović je naveo da se ne može prodavati bez plana o tome da će biti napravljeno novo igralište.

“Ništa protiv ovakve odluke nemam, ali onaj ko je podnosio odluku morao je da pokaže dobru volju i da kaže: Dajemo parcelu koja je u našem vlasništvu, ali ćemo blagovremeno da odredimo drugu parcelu u okviru V mesne zajednice i da omogućimo da postoji jedno fudbalsko igralište ovih dimenzija. To je pravo ljudi koji žive u Kotlujevcu i to je njihov, a i moj stav. Samo iz tog razloga, glasaćemo protiv”, rekao je Ristović.

On je napomenuo da je uvek bio i da će uvek biti za razvoj infrastrukture, otvaranje novih firmi i radnih mesta, ali ne na ovakav način.

Da li će zaista biti novih radnih mesta ili ćemo ponovo imati neko novo “Gorenje” i besmislenu, bahatu rasprodaju gradske imovine?

ZaječarOnline/O.B.

Dodaj komentar