Društvo

REPUBLIKA POLJSKA donirala novac za adaptaciju prostorija Društva za dečiju i cerebralnu paralizu u Zaječaru!

Članovi društva za Dečiju i cerebralnu paralizu u Zaječaru do skora su radili u nemogućim uslovima. Loša stolarija, vlažni i oronuli zidovi, nedostatak opreme i nameštaja onemogućavali su im da se češće okupljaju i druže.

Ovih dana su, zahvaljujući donaciji Ministarstva Republike Poljske koju je Društvo za dečiju i cerebralnu paralizu u Zaječaru dobilo kroz projekat adaptacije prostorije za održavanje radionica za decu, prostorije PREUREĐENE, a radionice na radost i dece i odraslih počele sa radom.

Tako su ovogodišnju Dečiju nedelju članovi ovog društva obeležili sa osmehom na licu, a posebno su ih iznenadili gosti iz Poljske zahvaljujući kojima su prostorije ovog društva dobile potpuno drugačiji izgled.

Ivan Simić, sekretar društva za dečiju i cerebralnu paralizu u Zaječaru izrazio je zahvalnost na pomoći koju je društvo dobilo od strane Ministarstva Republike Poljske, kao i za donaciju u vidu velikog konferencijskog stola, stolica, štampača, projektora i kompletnog sređivanja kancelarija.

“ Sada možemo sa lakoćom da sprovodimo literarne i kreativne radionice u našim prostorijama s ciljem da deca sama nešto naprave.

A svi radovi biće izloženi na prodajnu izložbu koja Koju ćemo organizovati Krajem oktobra ili početkom novembra“, istakao je Simić.

I Miljana Đorđević, predsednica Udruženja osoba sa Daunovim sindromom u Zaječaru istakla je da je realizacija ovog projekta od velike važnosti za decu na marginama.

“ Već treću godinu zaredom sarađujemo sa Crvenim krstom i Društvom za dečiju paralizu u Zaječaru.

Održavamo zajedničke radionice i koristimo sve benefite kako bi deci što više pružili.

Ove radionice su jako značajne, jer je za decu veoma važno da su angažovana i prisutna u društvu“, istakla je Miljana.

Saradnja Zaječara sa Poljskom na ovom projektu bila je na zavidnom nivou, a prema očekivanjima gostiju iz Poljske, tako će biti i u narednom periodu.

magnumradio.rs

„ Veliko je zadovoljstvo što je ovakav projekat realizovan baš u ovom gradu.

Posebno je veliki značaj jednog ovakvog projekta koji je usmeren da pomogne deci i omladini koja imaju neke zdravstevne probleme i dečiju paralizu, tako da su ovi projekti jako bitni da im pomognemo da se integrišu, da se uključe u društvo i da na lep i zabavan način provedu vreme“, istakla je Joanna Stachura iz Republike Poljske.

Pomoć zaječarskog Crvenog krsta ni ovog puta nije izostala. Oni su deci sa dečijom i cerebralnom paralizom i Daunovim sindromom uručili školski pribor i edukativne materijale, a krajem meseca za njih planiraju i učešće u međunarodnim Sportski susretima gde će ona moći da pruže svoj doprinos.

Vrednost pomenutog projekta realizovanog između Društva za dečiju i cerebralnu paralizu u Zaječaru i Ministarstva Republike Poljske je 2.000 eura.

Dodaj komentar