fbpx

REPUBLIKA POLJSKA donirala novac za adaptaciju prostorija Društva za dečiju i cerebralnu paralizu u Zaječaru!

Preporuka:

Zaječarski doktor završio Međunarodnu obuku u Turskoj

Prim. dr Miljan Jović, načelnik Službe urgentnog prijema Zdravstvenog centra Zaječar pohađao je sa još 6 srpskih lekara kurs...

Zaječarci više nervozni, nego ljubazni (ANKETA)

Koliko često tokom dana čujete reči poput "hvala", "molim" "izvolite", "oprostite"? Verovatno sve ređe, iako nam je svima dobro...

Preminuo talentovani mladi srpski fizičar

Dvadeset dvogodišnji Mihajlo Sporić, jedan od najboljih mladih fizičara iz Srbije, rodom iz Majdanpeka, preminuo je od teške bolesti,...
- Reklama -

Članovi društva za Dečiju i cerebralnu paralizu u Zaječaru do skora su radili u nemogućim uslovima. Loša stolarija, vlažni i oronuli zidovi, nedostatak opreme i nameštaja onemogućavali su im da se češće okupljaju i druže.

Ovih dana su, zahvaljujući donaciji Ministarstva Republike Poljske koju je Društvo za dečiju i cerebralnu paralizu u Zaječaru dobilo kroz projekat adaptacije prostorije za održavanje radionica za decu, prostorije PREUREĐENE, a radionice na radost i dece i odraslih počele sa radom.

Tako su ovogodišnju Dečiju nedelju članovi ovog društva obeležili sa osmehom na licu, a posebno su ih iznenadili gosti iz Poljske zahvaljujući kojima su prostorije ovog društva dobile potpuno drugačiji izgled.

Ivan Simić, sekretar društva za dečiju i cerebralnu paralizu u Zaječaru izrazio je zahvalnost na pomoći koju je društvo dobilo od strane Ministarstva Republike Poljske, kao i za donaciju u vidu velikog konferencijskog stola, stolica, štampača, projektora i kompletnog sređivanja kancelarija.

“ Sada možemo sa lakoćom da sprovodimo literarne i kreativne radionice u našim prostorijama s ciljem da deca sama nešto naprave.

A svi radovi biće izloženi na prodajnu izložbu koja Koju ćemo organizovati Krajem oktobra ili početkom novembra“, istakao je Simić.

I Miljana Đorđević, predsednica Udruženja osoba sa Daunovim sindromom u Zaječaru istakla je da je realizacija ovog projekta od velike važnosti za decu na marginama.

“ Već treću godinu zaredom sarađujemo sa Crvenim krstom i Društvom za dečiju paralizu u Zaječaru.

Održavamo zajedničke radionice i koristimo sve benefite kako bi deci što više pružili.

Ove radionice su jako značajne, jer je za decu veoma važno da su angažovana i prisutna u društvu“, istakla je Miljana.

Saradnja Zaječara sa Poljskom na ovom projektu bila je na zavidnom nivou, a prema očekivanjima gostiju iz Poljske, tako će biti i u narednom periodu.

magnumradio.rs

„ Veliko je zadovoljstvo što je ovakav projekat realizovan baš u ovom gradu.

Posebno je veliki značaj jednog ovakvog projekta koji je usmeren da pomogne deci i omladini koja imaju neke zdravstevne probleme i dečiju paralizu, tako da su ovi projekti jako bitni da im pomognemo da se integrišu, da se uključe u društvo i da na lep i zabavan način provedu vreme“, istakla je Joanna Stachura iz Republike Poljske.

Pomoć zaječarskog Crvenog krsta ni ovog puta nije izostala. Oni su deci sa dečijom i cerebralnom paralizom i Daunovim sindromom uručili školski pribor i edukativne materijale, a krajem meseca za njih planiraju i učešće u međunarodnim Sportski susretima gde će ona moći da pruže svoj doprinos.

Vrednost pomenutog projekta realizovanog između Društva za dečiju i cerebralnu paralizu u Zaječaru i Ministarstva Republike Poljske je 2.000 eura.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -radenković

Najnovije

Javna tribina „Bez plejbeka“ u Prostoru za POMAK

Ekipa iz Beogradskog centra za ljudska prava razgovaraće sa mladima u okviru sesija "U četiri oka sa mladima". Ove sesije deo su događaja Youth Rights Talks...

Učenici OŠ „Desanka Maksimović“ osvojili nagrade na Dopisnoj matematičkoj olimpijadi

Na nedavno završenoj Dopisnoj matematičkoj olimpijadi, učenici OŠ "Desanka Maksimović" iz Zaječara ostvarili su zapažene rezultate. Učenici 6. razreda, Anastasija Šoršokanović(VI/1) i Petar Kulić(VI/2) zauzeli...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: