Izdvajamo Sport

„Reli Trofej Kraljevica – Zaječar 2020”: Pobednici članovi ASU “Mačkat” iz Užica

FOTO: glassporta.rs

Po treći put u sezoni na reli takmičenju Sporstkog auto karting saveza Srbije, prvo mesto pripalo je članovima ASU “Mačkat” iz Užica, u generalnom plasmanu takmičenja „Reli Trofej Kraljevica – Zaječar 2020”. Drugo mesto ovojila je posada Nikola Jović – Sanja Novaković koji voze za AK “XM rejising tim”, a treće mesto osvojili su Goran Rabasović – Milan Janić članovi ASK “Rid sport”.

Zaječar je puna dva vikenda bio centar automobilizma u Srbiji, a nakon Međunarodne brdske trke „Zaječar – Halovo 2020”, spuštena je zavesa i na „Reli Trofej Kraljevica – Zaječar 2020”, prenosi glassporta.rs.

FOTO: glassporta.rs

Malobrojna publika je naročito uživala u “super-specijalu”, poslednjem delu relija, voženom na zaječarskom vašarištu. Svakako da bi i broj posetilaca bio mnogo veći, da nije bilo ograničenja zbog trenutne epidemiološke situacije.

Automobilsko sportsko udruženje „AS”, uz pokroviteljstvo i podršku grada Zaječara, još jednom je bilo organizator ove prestižne sportske manifestacije, a u narednim redovima slovo o najuspešnijim pojedincima i ekipama zaječarskog relija.

Lazar Milovanović i Miloš Marjanović pobednici su prvog „Reli Trofeja Kraljevica – Zaječar 2020”. Posada ASU „Mačkat” je tako ostvarila treću uzastopnu pobedu u generalnom plasmanu, a Milovanović došao nadomak prve titule u generalnom plasmanu, dok bi u klasi proslavio svoju drugu. Prvi pratioci bili su Nikola Jović i Sanja Novaković iz posade „XM racing team” u automobilu „peugeot 206 RC”. Goran Rabasović i Milan Janjić iz Bajine Bašte stigli su do prvog podijuma u generalnom plasmanu ove sezone.

FOTO: glassporta.rs

U klasi “1”, pobedu je odnela posada Aleksandar Aničić i Dimitrije Sekulić. Ovo je druga uzastopna pobeda za Aničića koji je pre dve nedelje slavio i u Mionici. Najbliži pobednicima bili su Nenad Filipović i Tatjana Milošević iz ASK „RID Sport”. Treće mesto pripalo je Draganu Spasojeviću i Milanu Nediću, posadi ASK „Avako Racing Team”.

Tomo Nikitović i Marko Milanović dominirali su u klasi “2” i sigurno su reli završili na prvoj poziciji. Drugo mesto osvojila je posada Borko Simović i Marjan Nikolić u vozilu „peugeot 106”, a treće mesto na podijumu zauzeli su Darko Mitrović i Uroš Lukić u još jednom automobilu marke „peugeot 106”.

FOTO: glassporta.rs

Lazar Milovanović i Miloš Marjanović su pored pobede u generalnom plasmanu ostvarili pobedu i u klasi “3”, u svom automoboilu „citroen C2”. Poredak prvoplasiranih posada iz generalnog plasmana je preslikani poredak klase “4”. Drugi su Jović i Novaković, a trećeplasirani Rabasović i Janjić.

Najbolji učinak u konkurenciji klubova ostvario je ASK „Avako Racing Team” sa 72 osvojena boda ispred ASK „RID Sport” iz Bajine Bašte sa 69 poena, a treće mesto pripalo je ASU „Mačkat” sa 30 osvojenih poena.

FOTO: glassporta.rs

Na kraju vredi istaći da je na cilj stiglo 11 posada, dok su dve pre vremena završile svoje učešće na auto-trci „Reli Trofej Kraljevica – Zaječar 2020” u Zaječaru, od kojih je jedna gostujuća iz Bugarske, članovi ekipe „Žiko Moto Sport”. Reli se bodovao za FIA Centralno evropsku zonu, Međunarodno zonsko prvenstvo Srbije i Nacionalni šampionat Srbije u reliju.

Generalni plasman po posadama:

1. L. Milovanović – M. Marjanović, 2. N. Jović – S. Novaković, 3. G. Rabasović – M. Janić, 4. T. Nikitović – M. Milanović, 5. B. Simović – M. Nikolić, 6. D. Mitrović – U. Lukić, 7. A. Ančić – D. Sekulić, 8. N. Filipović – T. Milošević, 9. D. Spasojević – M. Nedić, 10. D. Pejić – D. Đoković, 11. Z. Milisavljević – N. Stevanović.

Generalni plasman klubova:

Na prvom mestu je ASK “Rejsing Tim Avako”, koji ima 72 osvojena boda; sledi ASK “RID Sport” iz Bajine Bašte sa 69 poena i trećeplasirani sa 30 bodova je ASU “Mačkat”.

Izvor: glassporta.rs

Dodaj komentar