Sport

Regionalno takmičenje seoskih sportskih igara u Zaječaru 21. avgusta

Zaječar će 21. avgusta biti domaćin jednog od četiri regionalna takmičenja Seoskih igara Sportskog saveza Srbije. Tim povodom u prostorijama srpske “kuće sporta” održan je sastanak, kome su prisustvovali predstavnici teritorijalnih sportskih saveza, koji će biti organizatori takmičenja.

Igor Božinović, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara prisustvovao je sastanku, na kome je potvrđeno domaćinstvo grada na Timoku, koji će ugostiti pobednike opštinskih takmičenja iz Ćuprije, Petrovca na Mlavi, Knjaževca, Majdanpeka, Kučeva i Zaječara.

Ekipa Grljana, trostrukog pobednika zaječarskih kvalifikacija i učesnika dva prethodna finala Seoskih igara, pokušaće da izbori jedno od prva dva mesta, kako bi se ponovo plasirala na Državno takmičenje, čiji će domaćin biti Ub od 3. do 5. septembra.

Sportski savez grada Zaječara organizovaće Regionalno takmičenje u subotu 21. avgusta na Popovoj plaži, gde će se predstavnici Grljana boriti protiv starih znanaca iz Rudne Glave, ali i Velikog Laola kod Petrovca na Mlavi, knjaževačkog Trgovišta, Neresnice iz Kučeva i pobednika Seoskih igara u Ćupriji.

Način finansiranja, suđenja, bodovanja, kao i žreb za regionalna takmičenja, bile su teme sastanka, kojim je predsedavao Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije, koji je istakao da će sva regionalna takmičenja biti održana drugog i trećeg vikenda avgusta, po završetku svih opštinskih nadmetanja, a sigurni domaćini pored Zaječara su Šabac i Vlasotince.

izvor: glassporta.rs

Dodaj komentar