fbpx
Društvo

U toku je konkurs za razmenu srednjoškolaca

Foto: afs.org.rs

U toku je prijavljivanje za drugi konkursni rok za programe jednogodišnje i tromesečne razmene srednjoškolaca u školskoj 2020/2021. godini koji raspisuje Interkultura Srbija u saradnji sa AFS Interkulturalnim programima.

Ovo je dobar način da učenici posete nova mesta, upoznaju nove ljude i odu na razmenu, ističu organizatori.

“Želiš da provedeš školsku godinu u nekoj stranoj zemlji? Voleo bi da živiš sa novom porodicom, učiš novi jezik i učestvuješ u životu lokalne zajednice? Maštaš da otkriješ novu kulturu, da stekneš prijatelje širom sveta i budeš ambasador svoje zemlje? Želiš da bolje upoznaš sebe i svoje mogućnosti? Prijavi se na konkurs za programe razmene srednjoškolaca”, pozivaju sve zainteresovane iz Interkulture.

Uslovi konkursa su da srednjoškolac ima od 15 do 18 godina, da je komunikativna i odgovorna osoba koja želi da upozna drugu kulturu, ali i da druge upozna sa svojom kulturom. Važan uslov je i da kandidat ima odličan ili vrlo dobar uspeh u školi, kao i da govori barem jedan strani jezik.

Prijavljivanje se vrši preko internet stranice Interkulture. Rok za popunjavanje prijave ističe 1. februara. Po završetku konkursa organizovaće se selekcija na koju će biti pozvani samo kandidati koji su u potpunosti ispunili prijavu i zadovoljavaju uslove za učešće u razmeni. Testiranje će se obaviti 8. februara u Beogradu.

Svi zainteresovani mogu konkurisati za države:Belgija, Brazil, Danska, Italija, Kolubija, Nemačka, Paragvaj, Rusija, Tajland, Turska, Francuska, Češka, Švajcarska.

Prijava za odlazak na razmenu popunjava se na sajtu Interkulture Srbije.

Dodaj komentar