fbpx
Društvo

Raste broj novozaraženih, ŠVS upozorava – Neodgovorno ponašanje dovešće do pooštravanja mera

Na osnovu 72 novoobrađena uzorka , u poslednja 24 časa na teritoriji grada Zaječara registrovano je prisustvo virusa covid-19 kod još 33 lica ( 46% od broja testiranih). Jedna osoba preminula je od posledica ovog virusa u toku prethodnog dana.

Od ovog broja 22 osobe su ženskog i 11 muškog pola, starosti od 19 do 75 godina života.

Od početka pandemije obrađeno je ukupno 20.137 PCR i Ag uzoraka.

Do sada je oboljevanje od covid-19 infekcije potvrđeno kod 4.591 osobe iz Zaječara (2.325 ženskog i 2.266 muškog pola).

Od ovog broja, kod 4.179 osoba više nema znakova infekcije na testiranju (smatraju se izlečenima).

Na Infektivnom odeljenju smešteno je 47 pacijenta, a na Grudnom odeljenju je 38 osoba.

Na Grudnom odeljenju ZC Zaječar, imali smo, u poslednja 24 sata zabeležen je jedan smrtni slučaj usled infekcije virusom covid-19.

Na kiseoničkoj potpori je 56 inficiranih osoba.

Na odeljenjima , u covid sistemu, preostalo je još 15 slobodnih mesta za smeštaj covid-19 inficiranih osoba koje su u stanju neophodne hospitalizacije.

Ostali oboleli, bez simptoma ili sa lakšom kliničkom slikom, su u izolaciji i na kućnom lečenju.

“I pored prilično dobrog odziva za imunizaciju, na teritoriji našeg grada, usled očiglednog nepoštovanja propisanih mera, u objektima kojima je omogućen rad, kao i na masovnim kućnim i sličnim okupljanjima i proslavama, procentualno, i dalje raste broj novoinficiranih virusom covid-19 i njihova hospitalizacija. Ovakvo, neodgovorno ponašanje dela populacije našeg grada, može nas dovesti u situaciju da svi trpimo posledice pooštravanja mera na našoj teritoriji, što nikome nije u interesu”, prenosi Boško Ničić upozorenje Štaba za vanredne situacije Grada Zaječara, na svom fejsbuk profilu.

Dodaj komentar