fbpx
Društvo

Raspisan konkurs za prijem 27 profesionalnih vojnika u Zaječaru

Ministarstvo odbrane odredilo je, povodom najavljenog prijema još 500 profesionalnih vojnika u Vojsku Srbije, mesta službovanja i adrese vojnih pošta u 19 gradova u kojima kandidati mogu da podnesu svoje prijave, među kojima je i Zaječar.

Budući profesionalni vojnici mogu da se prijave za mesto službovanja u Zaječaru u ponedeljak 13. februara 2017. godine u kasarni „Nikola Pašić“ , i to 14-oro njih za radno mesto izvršilac u pešadiji, jedno lice na mestu izvršioca u službi telekomunikacije i 12-oro izvršilaca u saobraćajnoj službi. Prijave se podnose do 9 časova, navodi se u saopštenju.

Istog dana, 13. februara, kandidati podležu i opštem lekarskom pregledu i proveri fizičke sposobnosti, a u slučaju većeg broja kandidata aktivnost će se realizovati i u narednom periodu.

Kao što je prethodno najavljeno, reč je o neposrednom prijemu vojnika iz evidencije regionalnih centara Ministarstva odbrane te su potencijalni kandidati svi državljani Republike Srbije koji su dobrovoljno odslužili vojni rok sa oružjem i mlađi su od 30 godina.

Sa najboljim kandidatima zaključiće se ugovor o radu na određeno vreme i biće primljeni u profesionalnu vojnu službu na period od šest meseci, uz mogućnost produženja ugovora o radu na period od tri godine i obnavljanje ugovora do navršenih 40 godina života.

Dodaj komentar