fbpx

RARIS i Ministarstvo za evropske integracije u pripremi za kohezionu politiku

Preporuka:

Polaganje venaca za Dan državnosti u Zaječaru

Građani Srbijе u subotu, 15. februara proslavljaju Dan državnosti, u spomеn na dan kada jе na zboru u Orašcu...

Zimski raspust se produžava u cilju prevencije širenja gripa

Ministarstvo prosvete odlučilo je da produži zimski raspust u osnovnim i srednjim školama u Srbiji u cilju prevencije širenja...

NOVA Knjaževac zahteva: Smesta razrešiti direktora OŠ „Dubrava“ javne funkcije

Nezapamćeni slučaj sukoba interesa, nepotizma i mobinga radnika, i to sve u prosvetnoj sferi, već dugo je predmet borbe...
- Reklama -

U Palati Srbije u Beogradu juče je u organizaciji RARIS-a i Ministarstva za evropske integracije održan okrugli sto na temu „Uloga Akreditovanih regionalnih razvojnih agencija u kreiranju politike održivog regionalnog razvoja u Srbiji i priprema za kohezionu politiku EU“.

Pomenuti skup izazvao je veliko interesovanje stručne javnosti i okupio predstavnike više Ministarstava, desetak ambasada i međunarodnih organizacija, kao i akreditovanih regionalnih razvojnih agencija u Srbiji.

Učesnici su zaključili da su akreditovane regionalne razvojne agencije sposobne da značajno pomognu maksimalnom korišćenju EU fondova i na najefikasniji način.

Da bi se mogućnosti koje pruža koheziona politika realizovale na optimalan način, neophodna je i uspešna koordinacija na nacionalnom i lokalnom nivou i tu je uloga akreditovanih regionalnih razvojnih agencija takođe nezaobilazna.

Podsećamo da je RARIS prva akreditovana regionalna razvojna agencija u Srbiji, još od 2011-te godine.

Okrugli sto je takođe inicirao intenzivnije korišćenje kapaciteta akreditovanih regionalnih razvojnih agencija u procesu kreiranja politike održivog regionalnog razvoja u Srbiji.

Kao osnova za diskusiju je poslužila analiza koju je na ovu temu RARIS nedavno izradio.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: