fbpx

Radovi na najvažnijim saobraćajnicama u sred turističke sezone

Preporuka:

Nova akcija dobrovoljnog davanja krvi u Zaječaru

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša, organizuje još jednu akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija...

Dnevni horoskop za ČETVRTAK – 14. novembar 2019.godine

Danas je četvrtak i danas je prilično teška energija u vazduhu, a koja potiče od toga što je Mars...

Zaječarski karatisti uspešni na Međunarodnom karate turniru u Leskovcu

Karatisti Gradskog karate kluba "Zaječar" doneli su tri zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane medalje sa 15. Međunarodnog karate...
- Reklama -

Na auto-putu Beograd-Niš, i to na čak tri deonice, izvode se radovi koji usporavaju i zaustavljaju saobraćaj u sred turističke sezone. Oprez je neophodan jer su zbog toga zastoji kod Lapova, Ćuprije i Paraćina, dakle na glavnom pravcu ka Grčkoj.

Istovremeno, na istom auto-putu zatvorena je leva traka u smeru ka Beogradu, dok se iz pravca Niša vozači preusmeravaju na preticajnu traku suprotnog smera, prema Nišu. Zatvoreno je i isključenje sa auto-puta za Paraćin i Zaječar iz pravca Niša, zbog čega se vozači za ove gradove upućuju na alternativne petlje.

Radovi i gužve su i na putu ka Hrvatskoj, konkretno nekoliko kilometara oko graničnog prelaza Batrovci, gde je planiran završetak radova do kraja letnje sezone.

Direktor komiteta za bezbednost David Okanović izjavio je za „Kurir“ da je zaista neodgovorno da se sada, u špicu letnje turističke sezone, obavljaju radovi na auto-putevima kroz koje prolazi veliki broj naših i stranih turista.

“ Vozači su izuzetno nervozni, ima i nestrpljivih Stvaraju se veće gužve i građaniduže putuju. Sve to utiče i na koncentraciju vozača koja, zbog dužih zadržavanja, lako može da opadne. Takođe, i strani turisti biće nezadovoljni, pa će tražiti alternativne puteve i izbegavati našu zemlju – objašnjava Okanović za Kurir.

Drobnjak: Ima zastoja

I u „Putevima Srbije“ priznaju da ima zastoja zbog radova na putu kod Paraćina, Ćuprije i Lapova.

“ Tamo radimo most. Kod Ćuprije je manji zastoj, građani ne bi trebalo da čekaju duže od 15 do 20 minuta. Veći problem predstavljaju gužve koje nastaju zbog velikog broja turista koji prolaze kroz našu zemlju“, navodi Zoran Drobnjak, direktor „Puteva Srbije“.

On ističe da će na ovoj deonici radovi biti završeni za petnaestak dana, a vozače savetuje da se pre polaska na put detaljno informišu o svim izmenama režima saobraćaja na internet prezentaciji JP „Putevi Srbije“.

Veće gužve i na granicama

Protekli vikend obeležile su kilometarske kolone i višečasovno čekanje i na graničnim prelazima, posebno sa Crnom Gorom i Mađarskom, gde je za 12 sati prošlo oko 30.000 putnika. U Auto-moto savezu Srbije navode da gužvama znatno doprinose radovi na putu.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -radenković

Najnovije

Orthodox Celtsi u Omladinskom centru

U okviru turneje povodom 20 godina od izlaska albuma "Green Roses", legendarni keltski rok sastav gostuje u Omladinskim centru u Zaječaru. Jedan od najdugovečnijih bendova...

Nova akcija dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša u sprovešce jos jednu akciju dobrovoljnog davanja krvi. Crveni krst apeluje i poziva...

Oblačno sa slabom kišom

U Srbiji se danas očekuje pretežno oblačno, malo hladnije, ujutru i pre podne mestimično sa slabom kišom. Od sredine dana suvo uz delimično razvedravanje. Jutarnja...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: