fbpx
Društvo

Radovi na najvažnijim saobraćajnicama u sred turističke sezone

Na auto-putu Beograd-Niš, i to na čak tri deonice, izvode se radovi koji usporavaju i zaustavljaju saobraćaj u sred turističke sezone. Oprez je neophodan jer su zbog toga zastoji kod Lapova, Ćuprije i Paraćina, dakle na glavnom pravcu ka Grčkoj.

Istovremeno, na istom auto-putu zatvorena je leva traka u smeru ka Beogradu, dok se iz pravca Niša vozači preusmeravaju na preticajnu traku suprotnog smera, prema Nišu. Zatvoreno je i isključenje sa auto-puta za Paraćin i Zaječar iz pravca Niša, zbog čega se vozači za ove gradove upućuju na alternativne petlje.

Radovi i gužve su i na putu ka Hrvatskoj, konkretno nekoliko kilometara oko graničnog prelaza Batrovci, gde je planiran završetak radova do kraja letnje sezone.

Direktor komiteta za bezbednost David Okanović izjavio je za „Kurir“ da je zaista neodgovorno da se sada, u špicu letnje turističke sezone, obavljaju radovi na auto-putevima kroz koje prolazi veliki broj naših i stranih turista.

“ Vozači su izuzetno nervozni, ima i nestrpljivih Stvaraju se veće gužve i građaniduže putuju. Sve to utiče i na koncentraciju vozača koja, zbog dužih zadržavanja, lako može da opadne. Takođe, i strani turisti biće nezadovoljni, pa će tražiti alternativne puteve i izbegavati našu zemlju – objašnjava Okanović za Kurir.

Drobnjak: Ima zastoja

I u „Putevima Srbije“ priznaju da ima zastoja zbog radova na putu kod Paraćina, Ćuprije i Lapova.

“ Tamo radimo most. Kod Ćuprije je manji zastoj, građani ne bi trebalo da čekaju duže od 15 do 20 minuta. Veći problem predstavljaju gužve koje nastaju zbog velikog broja turista koji prolaze kroz našu zemlju“, navodi Zoran Drobnjak, direktor „Puteva Srbije“.

On ističe da će na ovoj deonici radovi biti završeni za petnaestak dana, a vozače savetuje da se pre polaska na put detaljno informišu o svim izmenama režima saobraćaja na internet prezentaciji JP „Putevi Srbije“.

Veće gužve i na granicama

Protekli vikend obeležile su kilometarske kolone i višečasovno čekanje i na graničnim prelazima, posebno sa Crnom Gorom i Mađarskom, gde je za 12 sati prošlo oko 30.000 putnika. U Auto-moto savezu Srbije navode da gužvama znatno doprinose radovi na putu.

Dodaj komentar