Sport

Knjaževčanin osvojio zlato na Svetskom prvenstvu u tradicionalnom karateu

Radoš Savić, učitelj i takmičar Kluba borilačkih veština “Egami Centar Svedok” iz Knjaževca, osvojio je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Fudokan karateu u Nemačkoj.

Na turniru održanom u Štutgartu od 1. do 3. novembra, reprezentativac Srbije okitio se zlatnim odličjem. Prema rečima Jelene Minić iz uprave kluba, nakon prvog eliminacionog kruga kata u kome je pobedio, pri samom početku drugog nastupa imao je peh.

“Pukao mu je mišic na levoj ruci (biceps). No, bez predaha sa neverovatnim bolom nije stao i pobedio”, kaže Minićka.

Nakon lekarske intervencije i saveta lekara reprezentacije da više ne može da nastupa, Radoš je na sopstveni rizik nastavio, rekavši:

“Ratnici Fudokana, nikada se ne predaju.”

Nakon još dva dobijena duela, Savić je rekao:

“Bila je to najveća borba koju sam mogao da imam: morao sam da pobedim bol i da ga sve vreme kontrolišem. pobedivši samog sebe – pobedio sam i protivnike i postao Šampion Sveta…. Dao sam sebe potpuno, bez imalo rezerve u sebi i popeo na pobedničko postolje, sa ponosom obavijen srpskom zastavom slušajući intoniranje himne Bože pravde…Moram napomenuti, da sam bio impresioniran duhom koji je vladao u Fudokan Reprezentaciji Srbije dok se navijalo i pevala himna Srbije”, rekao je Savić.

Savić je takođe nastupio i u borbama za Tim Srbije, zajedno sa kolegama Tomislavom Kojićem i Predragom Jankovićem, sa kojima je osvojio srebrnu medalju.

Čestitamo našim reprezentativcima na ovim fenomenalnim uspesima!

Dodaj komentar