Društvo

Nova usluga JKSP “Zaječar” – Sve račune platite na jednom mestu

Javno-komunalno stambeno preduzeće „Zaječar“ obaveštava korisnike svojih usluga da na šalterima blagajne preduzeća, u ulicama Nikole Pašića 68 i Vojvode Putnika 6a, mogu izvršiti uplatu naknade za održavanje stambenih zgrada kao i bilo kojih drugih računa, a u skladu sa rešenjem Narodne banke Srbije kao zastupnika platne institucije.

Umesto odlaska u banku ili menjačnicu, zaječarci od danas, 23. jula 2019. račune za održavanje stambenih zgrada mogu uplatiti i na blagajnama Javno-komunalno stambenog preduzeće „Zaječar“, potvrdio je Aleksandar Firović, rukovodilac platnih usluga u pomenutom preduzeću.

Prema njegovim rečima, prilikom plaćanja računa za smeće i grejanje bez provizije, građani će sada moći da na blagajnama JKSP “Zaječar” plate i račune za održavanje zgrade.

” Zbog promene Zakona o stambenim zgradama i uvođenja računa za održavanje stambenih zajednica građani su sada u obavezi da mesečno izmiruju svoje obaveze u iznosu propisanom Zakonom.

Kako više ne bi morali da zbog toga odlaze u neku banku ili menjačnicu, u JKSP “Zaječar” došli smo na ideju da građanima izađemo u susret i da prilikom plaćanja računa za smeće ili grejanje bez provizije, ujedno kod nas mogu da plate i račun za održavanje zgrade”, kaže Firović.

On dodaje da se provizija u iznosu od 45 dinara po računu ne većem od 4500,00 plaća i na šalteru njihovog stambenog preduzeća, ali tom prilikom građani mogu platiti i bilo koji drugi račun za mobilni, internet ili neku drugu uslugu na jednom mestu.

Firović ističe i da se računi za izvoženje smeća i daljinskog grejanja i dalje na blagajnama JKSP “Zaječar” mogu platiti putem platne kartice.

” Plaćanje naših usluga putem POS terminala i dalje funkcioniše, pa je one kojima u trenutku nemaju kod sebe dovoljno novca, račune mogu platiti i platnom karticom”, podseća Firović.

Prema njegovim rečima, s obzirom na mali broj plaćanja putem platne kartice, o ideju plaćanja putem POS terminala i ostalih usluga za sada se odustalo.

Dodaj komentar