Društvo

PSD „Ljuba Nešić” Zaječar obeležava „Dan pešačenja u Srbiji“

Atlas Servis - 24h pomoć na putu

Nacionalna akcija „Dan pešačenja u Srbiji” u organizaciji Planinarskog saveza Srbije održaće se u subotu, 14. septembra istovremeno u gotovo svim gradovima u Srbiji. U akciji će učestvovati i PSD „Ljuba Nešić” iz Zaječara.

U ovogodišnju akciju je uključeno svih 170 klubova i organizacija Planinarskog saveza Srbije. Akcija je rekreativnog karaktera te se očekuje učešće 50.000–70.000 ljudi u Srbiji.

„Svi znamo koliko je pešačenje i kretanje važno za celokupno zdravlje čoveka. Uključi se i ti, budi na Kraljevici u subotu na ovoj lepoj akciji ’Zaječar hoda!’”, poručuju iz planinarskog društva „Ljuba Nešić” iz Zaječara.

„Dan pešačenja u Srbiji” predstavlja poziv ljudima svih uzrasta, da se u subotu 14. septembra pokrenu i da na jedan lep način, u sjajnom društvu, istraže radosti hodanja i boravka u prirodi.

Okupljanje je u 9.30 ispred gradskog stadiona na Kraljevici u Zaječaru.

Trasa staze:

Stadion – Spomenik „Vešala” – Zapadna tvrđava – „Staza zdravlja” („Vešala” – Fakultet za menadžment Zaječar) – Istočna tvrđava – Planinarska kuća PSD „Ljuba Nešić” Zaječar (osveženje – kraj staze).

Dužina staze je oko 6 kilometara.

Predviđeno vreme prelaska: 3.5 sata.

„Aktivno pozivamo i mlade i starije, porodice, tinejdžere, zaposlene, školarce, studente, penzionere, itd. da nam se u subotu priključe da zajedno hodamo našom Kraljevicom. Želimo da se pešačenje svima pretvori u lepu i dobru naviku. Priključite nam se”, dodaju iz PSD „Ljuba Nešić” Zaječar.

Dodaj komentar