fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Društvo Izdvajamo

Prvo veče nakon vanrednog stanja: Većina Zaječaraca u šetnju bez zaštitnih maski i rukavica

foto: V. Stanković
N

akon jučerašnjeg ukidanja vanrednog stanja prestala je da važi i zabrana kretanja a jedan broj Zaječaraca iskoristio je prvo veče nakon ukidanja vanrednog stanja da prošeta Skverom, nažalost najvećio deo njih bez zaštitnih maski i rukavica.

Iako struka apeluje da se i nakon ukidanja vanrednog stanja i ukidanja policijskog časa, ne odstupa od zaštitnih mera i nošenja maski i rukavica kao i držanja distance, najveći deo Zaječaraca koji su večeras šetali gradom, za apele ne haje.

Više od 90% ljudi, koji su ovo prvo veče nakon ukidanja vanrednog stanja iskoristili za šetnju Skverom, je bez maski na licu a kako su nam neki od njih rekli, nosili su maske danas preko dana a večeras samo šetaju bez namere da posećuju prodavnice i slično pa im kako kažu maske i nisu potrebne.

“Izašla sam u kratku šetnju sa drugaricom, nećemo svraćati nigde već svaka svojoj kući posle šetnje i zato ne nosim masku” kaže Tanja  S.

Ima i onih koji smatraju da je još uvek rano opuštati se i ne izlaze bez potpune zaštite.

“Nosim i masku i rukavice a imam i džepnu bočicu sa sredstvom za dezinfekciju. Planiram tako sve dok ne čujem na TV-u da više nema obolelih!” kaže Zoran R. iz naselja Kotlujevac.

Da li će se ili ne, poštovati apeli i preporuke da se zaštitne maske nose, odluka je na svakom pojedincu ponaosob, ali imajtu na umu da su naredbe ŠVS i dalje na snazi i da ukoliko planirate ulazak u neku radnju ili lokal, maske i rukavice su obavezne.

Dodaj komentar