fbpx
Društvo Mladi su budućnost - Zaječar moj dom

Prvi promotivni izlet za đake Osnovne škole “Ljuba Nešić”

Omladinsko planinarsko smučarsko društvo “Dragan Radosavljević” iz Zaječara u subotu, 19. novembra, organizovaće prvi promotivni edukativni izlet za učenike Osnovne škole “Ljuba Nešić”.

Ovom prilikom, đaci će sa planinarima obići klisuru Vlaški do, gde je planiran uspon na vidikovac i obilazak šumske crkve Sv. Jovana,
kao i predavanje o istoriji belgijske pruge i geografskim odlikama ove klisure i neposredne okoline.

Ukoliko vremenski uslovi dozvole, za đake će biti organizovana i pokazna vežba sa tehnikama uspona u klisuri.

Kako kažu organizatori, ovaj izlet odvija se u susret početku realizacije opšte škole planinarenja, koja počinje sa radom 28. novembra, a koja se odvija pod pokroviteljstvom Sportskog saveza Zaječar i Grada Zaječara.

Saradnja sa Osnovnom školom “Ljuba Nešić” rezultat je inicijative učiteljice Ljiljane Janković, kojoj su pažnju privukle mnogobrojne aktivnosti OPSD “Dragan Radosavljević”, u oblasti edukacije, realizacije projekata i planinarenja.

Uskoro se očekuje i počekat rada školske sekcije, a među đacima i nastavnicima ove škole vlada veliko interesovanje.

Cilj početka rada sekcije, kao i realizacije škole, je vraćanje mladih prirodi i promocija planinarenja ne samo kao vida sportske aktivnosti, već pre svega kao oblika obrazovne aktivnosti koja se odvija u prirodi, a koja omogućava sticanje obimnog znanja iz oblasti geografije, istorije, ekologije i biologije. Iskustva zemalja u regionu, koja u svom obrazovnom sistemu imaju planinarnje kao izborni ili obavezni predmet, veoma su pozitivna, te je ovo jedan od pionirskih
koraka u susret realizaciji ove inicijative.

Okupljanje učesnika promotivne akcije zakazano je za 9 časova, ispred Osnovne škole “Ljuba Nešić”, a za sve učesnike akcije biće pripremljeno osveženje.

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Mladi su budućnost – Zaječar moj dom“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta grada Zaječara. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Dodaj komentar