Politika

Protest Zaječaraca izveo i vlast i opoziciju na Skver!

Večeras je u Zaječaru održan 11. po redu narodni protest pod nazivom „Branim Zaječar – tražim izbore“. U jednom trenutku činilo se da će skup propasti zbog loših vremenskih uslova međutim organizatori su imali sreće, vetar se smirio, kiša nije padala…

Po već oprobanom receptu vlast je pokušala da zaplaši Zaječarce bahatim raspoređivanjem džipova Komunalne policije po Skveru.

Skup je počeo muzičkim programom, budući da je 10. maj bio Dan grada Zaječara do dolaska Saše Mirkovića na vlast. Postoji anegdota da je trenutna gradska vlast naredila donošenje odluke o promeni dana grada, misleći da je 10. maj ustanovljen za vreme vladavine Boška Ničića, pa kad su shvatili da to ne datira iz njegovog doba, smejali su se sopstvenoj „gluposti“.

Ničić je optužio gradske čelnike da čak ni Dan grada nisu uspeli da promene u skladu sa zakonom, već da su odluku doneli protiv ustavno. Takođe je obavestio prisutne da je preko 2000 Zaječaraca potpisalo krivičnu prijavu koja je podneta protiv Saše Mirkovića i njegovih saradnika a zbog sumnji da su oštetili budžet Zaječara za preko 50 miliona dinara.

To je samo jedna od ukupno četiri krivične prijave koliko ih za sada pripremamo, dodao je Ničić.

Okupljenima su se obratili i Miloš Stojadinović, poverenik Demokratske stranke u Zaječaru, Marina Milić, predsednica Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije i predstavnik nezadovoljnih Kotlujevčana Miloje Mitrović.

Gosti ove „nezvanične“ proslave Dana grada bili su i Sanda Raškovič Ivić predsednica DSS-a i Veroljub Stevanović, lider Pokreta za Šumadiju.

Zanimljivo je da su predstavnici vlasti predvođeni Sašom Mirkovićem protest pratili iz bašti obližnjih kafića dok su neki od direktora javnih preduzeća, kružili gradom službenim automobilima. Desetak puta je službeni Opel Direkcije za izgradnju Zaječara prošao kružnim tokom u centru grada tokom održavanja protesta.

Da li je predstavnike vlasti povukla nostalgija pa su želeli da daju „svoj doprinos“ ovoj nezvaničnoj proslavi Dana grada ili je sve puka koincidencija, ostavljamo vama na procenu!

Dodaj komentar