Politika

Prosvetni radnici ne dele mišljenje Saše Vojnovića!

školske klupe
foto: radiosrbobran.info

Posle teksta gde su novinari našeg portala razgovarali sa gospodinom Vojnovićem , više komentara stiglo je u redakciju našeg portala gde se ne slažu sa  gospodinom Vojnovićem . Prenosimo vam u celosti jedan od komentara: 

Druže Vojnoviću,

Kao predsednik aktiva direktora ne iznosite pravu situaciju, krijete neke informacije. Odgovore koje dajete nisu krajnje iskreni. To nisam očekivao od Vas. Vašim dolaskom na mesto direktora u OŠ „Đura Jakšić“ u Zaječaru dobro ste pokazali pravo lice i kakav ste čovek Rekli ste bićete samo jedan mandat direktor, a ne kao bivši direktori Neša i Duda po dvadeset godine, a Vi ste već dobili četvrti mandat direktora.
Moram da Vas dematujem za sledeće:

1. Znate da su računi svih škola u gradu blokirani, ali zbog lojalnosti gradskih vlasti ne želite to javno da iznesete – zapisnik aktiva direktora od 26. juna. Nije teško biti iskren.
2. Koja je privilegija OŠ „Đura Jakšić“ da ima plaćene račune za telefon Telekomu i da ima uključen telefon? Da li zato što Vi dobro sarađujete sa lokalnom samopuravom, a drugi direktori nemaju tih afiniteta?
3. Od investicija u školama od strane lokalne samouprave jedino je OŠ „Đura Jakšić“ dobila nove kotlove. Investirani su tereni, sređena ograda i sve u OŠ „Đura Jakšić“. Šta su dobile druge škole? Ništa.
4. O kakvoj saradnji između škola i lokalne samouprave pričate? Nikakva saradnja ne postoji, nego postoji princip ličnih poznanstva, te su tako direktori škola neke male sitnice dobijali (na kašičicu).
5. Vi ste veliki demagog, koji neće da prizna i javno kaže lokalna samouprava je kriva što su računi škole u blokadi. Šta ste Vi lično preduzeli? Ništa… Da li ste kao izvrši organ podneli zahtev Školskom odboru da se lokalna samoprava tuži? Niste, čutite i u tome je spas.
6. Ko Vama kaže ukoliko se ovakvo stanje nastavi da prosvetari od 1. septembra neće ovde na lokalu stupiti u štrajk. Prosvetnim radnicima se godinama ne isplaćuje jubilarna nagrada, odlazak na obavezne stručne seminare, odlazak na takmičenja i više nema vremena da se ćuti, mora da usledi izlazak prosvetara isprde Gradske uprave.
7. Pogledajte građane, roditelje i zaposlene u oči i još jednom ponovite neistinu da đaci ne trpe zbog nedostatka novca. Da li se Vi to šalite? Da li škole imaju sredstva za čišćenje, da li imaju papir za štampanje, da li imaju toner za footokopiranje? Da li škole imaju Internet i učenici prava da u nastavi koriste Internet? U Zaječaru su ta prava učenicima uskraćena. Recite istinu kako nedostatak novca iz lokalne samoprave ne trpu učenici? Na aktivu direktora koji je održan 26. juna izneto je da u školama ne može da se izvši dezinfekcije, dezinsekcija, deratizacija, krečenje… O čemu Vi pričate?
8. Vladislav Milojević, pomoćnik gradonačelnika za prosvetu ističe da su to dugovi iz prošlog perioda. Vlast Boška Ničića ne postoji više od dve godine. Koliko je školama preneto za zadnje dve godine od strane lokalne samouprave?

Recite istinu, istinu i samo istinu…

printscreen

printscreen

Evo još nekoliko….

printscreen

foto: printscreen

P.S.  Prosvetni radnici danas su primili plate. Ali problemi blokade računa ostaju. Dokle? Na prosvetarima je …

2 komentara

  • Istina….ako je prava napisite ko stoji iza komentara…(bezimeni) kad tako dobro poznajete situaciju.Problemi prosvetnih radnika , skola ,obrazovanja su u nadleznosti Ministarstva prosvete to bi trebalo da znate.Stanje kakvo je u skolama a svi dobro znamo da je pocelo srozavanje za vreme vladavine cara gospodina Boska Nicica koji se toboze brine kako je deci u skolama hladno…naravno da je hladno (a svi znamo da nijei da je saddasnja vlast obezbedila ogrev) jer se zaostali racuni za ogrev placaju iz predhodnih godina napravljeni za vreme vladavine doticnog.Tada se nije brinuo da li je deci hladno…Ustalom sta predhodna vlast zna o obrazovanju,skolama,usavrsavanju nastavnika….ili sta je znala o bilo cemu drugom…A za stanje u prosvetii ako vec trazite kriivce odgovorni ste sami jer da obavljate svoj posao kako treba ne bi ostavljali ovakve komentare.

    • Ako ste prosvetni radnik, Vi vrlo malo i vrlo slabo poznajate problematiku. Uzmite zakon i dobro procitajte sta je ingirencija ministartsva, a sta lokalne samopurave, tada ce da Vam bude jasno. Mesate neke nadleznosti. Za odrzavanje skola, placanje racuna… nadlezna je lokalna samouprava. I u vreme Boska Nicica nije bilo para za skole, ali je realizacija planiranog budzeta bila koliko toliko bar pola, a sada je realizacija budzeta planiranog za skole svega 2%. O cemu Vi pricate, kako SNS ulaze u obrazovanje i skole. Kao ucitelj trazio sam da mi se odobri da idem na Sabor ucitelja juna meseca i da propratim neke novine. Odgovor je bio nema para. Za prosvetare nema para, ali za lokalne funkcionere ima idu i u Grcku, Austriju… Pogledajte Sluzbeni list grada gde sve mocnici idu, onda tu budu i devizne dnevnice. Ovom gradu ne treba ni osnovno i srednje obrazovanje, dovoljan je Megatrend.

Dodaj komentar