Društvo

Promenljivo vreme u Zaječaru, oko 22°C

FOTO: zajecaronline.com

Republički hidrometeorološki zavod Srbije saopštio je da će u celoj zemlji biti pretežno sunčano, samo na istoku i jugoistoku ponegde još sa slabom kišom.

U Srbiji će u većem delu dana biti pretežno sunčano i toplije. Na istoku i jugoistoku ujutro i prepodne pretežno oblačno, ponegde još sa slabom kišom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 7°C do 11°C, najviša do 18°C na jugoistoku do 23°C na severozapadu.

U Zaječaru promenljivo oblačno i suvo. Duvaće umeren vetar, severozapadnog pravca. Najniža temperatura 8°C, a najviša dnevna temperatura oko 22°C.

Narednih dana u većem delu zemlje pretežno sunčano i toplo.

Biometeorološka prognoza za petak 21. maj 2021.

Biometeorološke prilike će biti povolјnije za većinu hroničnih bolesnika i meteoropata. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima, a tokom dana umerene aktivnosti. Moguća je glavobolјa kod osetlјivih osoba.

AMSS: Bolji uslovi za vožnju, očekuje se gužva

AMSS očekuje poslednjeg radnog dana u nedelji da se saobraćaj pojača na izlazima iz većih gradova, ali i putevima koji vode ka vikend naseljima i izletištima. Vozače očekuju dobri vremenski uslovi za vožnju.

Prema informacijama JP „Putevi Srbije“, na naplatnim stanicama nema zadržavanja trenutno.

Kako je saopstila Uprava granične policije, zadržavanja nema ni na putničkim i teretnim terminalima graničnih prelaza u zemlji.

AMSS skreće pažnju da su u toku radovi na brojnim deonicama puteva.
Od 27.04. do 01.11.2021. godine, biće izvođeni radovi na pojačanom održavanju državnog puta I B reda broj 35, na deonici Negotin – Zaječar.

U toku izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom, naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Od 17. maja do 17. septembra 2021. godine, u periodu od 07 do 17 časova, izvodiće se radovi na rehabilitaciji na državnom putu I B reda broj 34, deonica Golo Brdo-HE Đerdap I (od km 140+500 do km 165+055).

U toku izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom uz naizmenično propuštanje vozila. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Od 16.04.2021. godine do 15.07.2021. godine, kod Jelašnice, na delu državnog puta I B reda broj 35, na deonici Zaječar – Кnjaževac (od km 144+990 do km 148+180), biće izmenjen režim saobraćaja zbog radova na rehabilitaciji kolovoza.

Кod skretanja za Jelašnicu, saobraćaj će biti preusmeren na paralelni put uz državni put I B reda br. 35, uz dvosmerno odvijanje saobraćaja, osim na starom mostu preko Jelašničke reke, gde će se saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila pomoću semafora. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom 24 časa neprekidno.

Od 01.03.2021. godine do 01.11.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 35, na deonici Zaječar (Vrška čuka) – Кnjaževac (Кalna) izvodiće se radovi na rehabilitaciji kolovoza.

Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, pomoću semafora na 6 deonica, svaka deonica je dužine 600 m, a razmak između deonica je od 3 do 4 km. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom 24 časa neprekidno, navode iz JP “Putevi Srbije”.

Od 21.12.2020. do 28.06.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 36, deonica Davidovac (Popovac) – Grza – Straža (Zaječarski put) doći će do izmene režima saobraćaja u zoni tunela „Grza“ zbog radova na izgradnji bujičnih pregrada preko reke Grza i Slemenskog potoka.

Savetuje se učesnicima u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i da poštuju saobraćajnu signalizaciju –ograničenje brzine, zbog ulaska/izlaska mehanizacije i teretnih motornih vozila na državni put/gradilište, saopštilo je JP “Putevi Srbije”.

Dodaj komentar