Društvo

Promenljivo vreme, u Zaječaru 27°C

FOTO: zajecaronline.com

U celoj zemlji biće promenljivo oblačno, ponegde pljuskovi sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, ujutru na istoku i jugoistoku ponegde sa kratkotrajnom kišom. Posle podne i uveče na severu i zapadu, a tokom noći i u ostalim krajevima mestimično kiša ili pljuskovi sa grmljavinom. Duvaće slab i umeren vetar, pre podne u košavskom području jak, u južnom Banatu i olujni, jugoistočni, a posle podne u skretanju na severozapadni, prvo u severnim i zapadnim delovima. Jutarnja temperatura će biti od 15°C do 20°C, a najviša dnevna od 24°C do 32°C.

U Zaječaru promenljivo vreme, uveče moguća kratkotrajna kiša. Vetar umeren, istočni. Najniža temperatura 16°C, a najviša dnevna temperatura oko 27°C.

Do kraja perioda nestabilno, promenljivo oblačno i svežije s kišom i pljuskovima s grmljavinom. Više padavina se očekuje u brdsko-planinskim predelima.

Biometeorološka prognoza za utorak 25. maj 2021.

Nepovolјna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima, pogotovo onima sa anginom pektoris, reumatičarima i nervno labilnim osobama. Očekivane su meteoropatske reakcije u vidu pospanosti, glavobolјe i bolova u mišićima. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana koncentracija.

AMSS: Oprez zbog moguće kiše

Na putevima u Srbiji vozače danas očekuje dobra prohodnost, dobra vidljivost i umeren intenzitet saobraćaja bez vanrednih zastoja i prekida, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS), ali upozorava na moguću kišu, pljuskove i jak vetar u pojedinim delovima zemlje.

Prema poslednjim informacijama JP „Putevi Srbije“, na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Kako je saopštila Uprava granične policije, zadržavanja nema ni na putničkim terminalima graničnih prelaza u zemlji. Na teretnim terminalima vozila na izlaz iz zemlje na Horgošu čekaju šest sati, a na Batrovcima, kod Šida i na Kelebiji dva sata.

AMSS skreće pažnju da su u toku radovi na brojnim deonicama puteva.
Od 27.04. do 01.11.2021. godine, biće izvođeni radovi na pojačanom održavanju državnog puta I B reda broj 35, na deonici Negotin – Zaječar.

U toku izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom, naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Od 17. maja do 17. septembra 2021. godine, u periodu od 07 do 17 časova, izvodiće se radovi na rehabilitaciji na državnom putu I B reda broj 34, deonica Golo Brdo-HE Đerdap I (od km 140+500 do km 165+055).

U toku izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom uz naizmenično propuštanje vozila. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Od 16.04.2021. godine do 15.07.2021. godine, kod Jelašnice, na delu državnog puta I B reda broj 35, na deonici Zaječar – Кnjaževac (od km 144+990 do km 148+180), biće izmenjen režim saobraćaja zbog radova na rehabilitaciji kolovoza.

Кod skretanja za Jelašnicu, saobraćaj će biti preusmeren na paralelni put uz državni put I B reda br. 35, uz dvosmerno odvijanje saobraćaja, osim na starom mostu preko Jelašničke reke, gde će se saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila pomoću semafora. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom 24 časa neprekidno.

Od 01.03.2021. godine do 01.11.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 35, na deonici Zaječar (Vrška čuka) – Кnjaževac (Кalna) izvodiće se radovi na rehabilitaciji kolovoza.

Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, pomoću semafora na 6 deonica, svaka deonica je dužine 600 m, a razmak između deonica je od 3 do 4 km. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom 24 časa neprekidno, navode iz JP “Putevi Srbije”.

Od 21.12.2020. do 28.06.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 36, deonica Davidovac (Popovac) – Grza – Straža (Zaječarski put) doći će do izmene režima saobraćaja u zoni tunela „Grza“ zbog radova na izgradnji bujičnih pregrada preko reke Grza i Slemenskog potoka.

Savetuje se učesnicima u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i da poštuju saobraćajnu signalizaciju –ograničenje brzine, zbog ulaska/izlaska mehanizacije i teretnih motornih vozila na državni put/gradilište, saopštilo je JP “Putevi Srbije”.

Dodaj komentar