fbpx
Društvo

Promenljivo oblačno u Zaječaru, temperatura oko 21°C

ilustracija/pixabay.com

U celoj zemlji biće promenljivo oblačno, uglavnom suvo, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

U Srbiji, u većem delu promenljivo oblačno i suvo, samo ponegde lokalni razvoj oblačnosti sa kišom. Vetar umeren, povremeno i jak, zapadni pa severozapadni, uveče u slabljenju. Jutarnja temperatura od 8°C do 12°C, najviša dnevna od 21°C do 23°C.

U Zaječaru promenljivo oblačno i suvo. Vetar umeren, zapadni. Najniža temperatura 9°C, a najviša dnevna temperatura oko 21°C.

Narednih dana promenljivo oblačno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, samo za dane vikenda sa dužim sunčanim intervalima, toplije i uglavnom suvo. Veća količna padavina očekuje se u sredu i četvrtak.

Biometeorološka prognoza za utorak 18. maj 2021.

Biometeorološke prilike, zbog zadržavanja nestabilnog vremena, neće pogodovati većini hronično obolelih. Oprez se savetuje osobama sa varirajućim krvnim pritiskom i astmatičarima. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu smanjenja radne sposobnosti i pospanosti. U saobraćaju se i dalјe savetuje povećana pažnja.

AMSS: Promenljivi vremenski uslovi za vožnju

Saobraćaj u Srbiji i danas će se odvijati uz promenljive vremenske uslove za vožnju, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Poseban oprez savetuje se na deonicama gde su u toku radovi. Mogući su zastoji.

Na naplatnim rampama nema zadržavanja.

Prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima nema zadržavanja. Kamioni na izlazu iz zemlje na graničnom prelazu Kelebija čekaju pet sati. Na Batrovcima čekaju tri a na Šidu dva sata.

AMSS skreće pažnju da su u toku radovi na brojnim deonicama puteva.

Od 27.04. do 01.11.2021. godine, biće izvođeni radovi na pojačanom održavanju državnog puta I B reda broj 35, na deonici Negotin – Zaječar. U toku izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom, naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Od 16.04.2021. godine do 15.07.2021. godine, kod Jelašnice, na delu državnog puta I B reda broj 35, na deonici Zaječar – Кnjaževac (od km 144+990 do km 148+180), biće izmenjen režim saobraćaja zbog radova na rehabilitaciji kolovoza. Кod skretanja za Jelašnicu, saobraćaj će biti preusmeren na paralelni put uz državni put I B reda br. 35, uz dvosmerno odvijanje saobraćaja, osim na starom mostu preko Jelašničke reke, gde će se saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila pomoću semafora. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom 24 časa neprekidno.

Od 01.03.2021. godine do 01.11.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 35, na deonici Zaječar (Vrška čuka) – Кnjaževac (Кalna) izvodiće se radovi na rehabilitaciji kolovoza. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, pomoću semafora na 6 deonica, svaka deonica je dužine 600 m, a razmak između deonica je od 3 do 4 km. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom 24 časa neprekidno, navode iz JP “Putevi Srbije”.

Od 21.12.2020. do 28.06.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 36, deonica Davidovac (Popovac) – Grza – Straža (Zaječarski put) doći će do izmene režima saobraćaja u zoni tunela „Grza“ zbog radova na izgradnji bujičnih pregrada preko reke Grza i Slemenskog potoka. Savetuje se učesnicima u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i da poštuju saobraćajnu signalizaciju –ograničenje brzine, zbog ulaska/izlaska mehanizacije i teretnih motornih vozila na državni put/gradilište, saopštilo je JP “Putevi Srbije”.

Dodaj komentar