fbpx
Kultura

Program Festivala hrišćanske kulture za 8. i 9. septembar

Festival hrišćanske kulture nastavlja se u Zaječaru.

U nedelju 8. septembra, od 8.30 sati održana je Sveta arhijerejska liturgija i moleban povodom početka školske godine. Od 10.30 predviđen je nastup horova. Nasutupiće: Dečiji crkveni hor iz Zaječara, Dečiji hor “Vivak 2015” iz Negotina, Etno grupa “Kraljice” iz Negotina i Dečiji hor “Sokolići” iz Sokobanje.

Od 11.30 u porti Saborne crkve u Zaječaru, promocija časopisa za decu “Svetosavsko zvonce”. Prikazivanje aminiranog filma za decu “Životi” – autora Gorana Rakića zakazano je za 12 sati.

Od 18 sati u Gostoprimnici predstavljanje monografije “Sveta Gora – fragmenti” fotografa Zorana Purgera. U 19 sati, u porti Saborne crkve, koncert horske muzike. Nastupiće: Kamerni hor “Lavirint” iz Zaječara, Gradsko pevačko društvo “Stevan Mokranjac” iz Zaječara i Devojački hor “Stevan Mokranjac” iz Negotina.

U ponedeljak 9. septembra, od 16 do 19 sati u ŠOSO “Jelena Majstorović” biće održana Škola ikonopisa, protomajstora Stanoja Bogićevića.

Od 19 sati u zaječarskom pozorištu biće priređeno Veče folklorne baštine Timočke krajine – “Jevanđelje u narodnoj muzici i pesmi”. Nastupiće: Gradski folklorni ansambl “Zora” iz Zaječara i Centar za tradicionalne umetnosti “Koreni” iz Zaječara.

Dodaj komentar