Društvo

Produžena dva konkursa u oblasti poljoprivrede, za stočare i novu mehanizaciju

Foto: Pixabay.com
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za nabavku nove mehanizacije i opreme za poljoprivredu, kao i konkurs za dodelu podsticaja u oblasti stočarstva za nabavku kvalitetnih umatičenih grla junica, ovaca i koza produženi su do 09.09.2022 godine. Za ova dva konkursa izdvojeno je ukupno 10 miliona dinara.

I ove godine nastavlja se regresiranje osiguranja u poljoprivredi. Mera se sprovodi preko konkursa za regresiranje troškova osiguranja u poljoprivredi, za koji je predviđeno 1.000.000 dinara. Ovakav vid podrške predviđen je zbog štete na poljoprivrednim usevima, stoci i drugim resursima, koje su redovan pratilac poljoprivredne proizvodnje, posebno od vremenskih nepogoda. Na konkurs se mogu prijaviti fizička lica – nosioci registrovanih poljoprivrednih gazdinstava čije se prebivalište i predmet osiguranja nalaze na teritoriji grada Zaječara. Konkurs je otvoren do 31.10.2022 god.

U toku je i konkurs za podsticaje u voćarstvu kojim je predviđeno subvencionisanje nabavke sertifikovanih sadnica voća za proleće i jesen 2022.godine. Po ovom konkursu izdvojeno je 3 miliona dinara i konkurs će trajati do 15.11.2022 godine.

Danas, 31.08. završava se konkurs za nabavku opreme za pčelarstvo.

izvor: zajecar.info

Dodaj komentar